Rezervele de carburant se centralizează. Depozitele din judeţe, mutate la rafinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezervele de carburant ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale se mută de la distribuitorii de carburanţi la producători, adică la rafinării. Măsura afectează şi judeţul Sălaj, unde ANRSPS are rezerve de carburant în depozitele Petrom.

Măsura face obiectul unei interpelări adresate de deputatul Mirel Taloş  ministrului Afacerilor Interne, Petru Tobă:


”Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a decis desfiinţarea depozitelor de petrol de la Zalău, văduvind judeţul Sălaj de siguranţa asigurării de combustibil în situaţii de urgenţă şi catastrofe naturale sau război. Având în vedere că judeţul Sălaj este practic centrul Regiunii de Nord-Vest şi amplasarea geostrategică este vitală în astfel de situaţii, vă rugăm să ne motivaţi decizia desfiinţării acestora.  Vă rog să aveţi în vedere şi faptul că judeţul Sălaj este un judeţ mic, în care orice loc de muncă este important, iar desfiinţarea rezervelor de petrol duce la pierderea de locuri de muncă. Ne exprimăm speranţa că nu se procedează la centralizarea resurselor spre zone deja dezvoltate economic, în defavoarea populaţiei din Sălaj”, arată deputatul ALDE.


Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, explică faptul că la mijloc sunt, de fapt, două măsuri care, întâmplător sau nu, se suprapun în această perioadă peste aceeaşi problemă. ”Este vorba despre o modificare legislativă prin care Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale îşi mută stocurile de carburant pe care este obligată să le aibă de la distribuitori, la producători, mai exact la rafinării. În paralel, există şi o altă chestiune legată de depozitele Petrom de la Zalău. Compania îşi face o bază modernă la Cluj şi mută şi depozitele de la Zalău acolo”, explică prefectul.

Nu este singura măsură din această perioadă care duce din judeţe unităţi şi facilităţi spre capitală sau spre marile centre urbane. Din 1 februarie 2016, printr-o reorganizare a ANAF-ului, toate firmele mijlocii din nord-vest (Bihor, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj), gestionate în prezent de administraţiile fiscale judeţene, ar urma să fie transferate la nivel regional, la DGRPF Cluj.
 

Vă mai recomandăm:

Condamnări în dosarul furtului sutelor de tone de cupru de la Rezervele Statului. Gestionarul depozitului va sta după gratii 11 ani şi jumătate


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite