FOTO Lada cu zestre sălăjeană a fost deschisă în centrul Zalăului. Cum îşi promovează Sălajul obiceiurile şi gastronomia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălăjenii s-au înghesuit să guste din bunătăţile expuse FOTO Andreea Vilcovschi
Sălăjenii s-au înghesuit să guste din bunătăţile expuse FOTO Andreea Vilcovschi

Sarmale cu păsat, pogăcele cu ceapa, plăcintă cu varză, pită, pancove, cârnaţ, slăninuţă afumată şi tradiţionala pălincă au fost doar o parte dintre preparatele tradiţionale cu care au fost întâmpiaţi zălăuanii, sâmbătă, 24 septembrie, pe platoul din faţa Prefecturii.

În cadrul manifestării intitulate "Haidaţ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană", pe lângă delicioasele bucate locale, organizatorii au pregătit un mini-spectacol de dans şi muzică populară, un concurs cu premii "Cufărul cu ghicitori" şi au dat posibilitatea doritorilor să cumpere produsele expozanţilor sălăjeni, dar şi să se informeze din materialele de promovare turistică puse la dispoziţie la fiecare stand.

Producătorii locali au venit în întâmpinarea celor interesaţi cu o ofertă variată, de la veşminte populare şi obiecte de artizanat, la produse apicole, cosmetice hand-made şi produse cu lavandă.

"Haidaţ pă la noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană" a fost organizat de către Primăria Zalău, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiu, pentru a marca Ziua Mondială a Turismului. Acţiunea a avut ca scop promovarea obiectivele turistice, a obiceiurilor şi meşteşugurilor din judeţul Sălaj, promovarea gastronomiei sălăjene, precum şi informarea asupra ofertei agenţilor economici din domeniul turismului din întreg judeţul Sălaj.

Partenerii evenimentului au fost Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, oraşul Şimleu Silvaniei şi comunele Benesat, Bocşa, Camăr, Crasna, Creaca, Hereclean, Horoatu Crasnei, Meseşenii de Jos, Mirşid, Nuşfalău, Pericei, Plopiş, Românaşi şi Zimbor.

Vă mai recomandăm:

Cum pregătim poamele uscate, delicatesa dulce a iernii - o reţetă simplă, păstrată de la bunici

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Pasiune pentru portul popular românesc. Cum s-a transformat un tânăr din Sălaj din inginer în meşter popular

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite