Indemnizaţii de lux în ATOP Sălaj. Cei 13 membri încasează pe şedinţă mai mult decât 30 de consilieri judeţeni într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea din CJ Sălaj a decis ca indemnizaţia să rămână la 1.200 de lei FOTO Andreea Vilcovschi
Majoritatea din CJ Sălaj a decis ca indemnizaţia să rămână la 1.200 de lei FOTO Andreea Vilcovschi

După ce nu au reuşit să obţină suficiente voturi pentru a avea doi reprezentanţi în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sălaj, liberalii au trecut la atac.

Consilierii judeţeni aleşi pe listele PNL contestă nu doar componenţa ATOP Sălaj, ci şi valoarea indemnizaţiilor cu care sunt răsplătiţi cei 13 membri ai structurii amintite.

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de marţi, 29 noiembrie, liberarul Radu Nistorescu a atras atenţia asupra nivelului nejustificat de mare al acestei indemnizaţii, în condiţiile în care judeţe cu bugete mai mari îşi plătesc reprezentanţii din ATOP cu sume considerabil mai mici. "În membru al ATOP Sălaj primeşte 1.200 de lei, în timp ce în Cluj, indemnizaţia este de 300 de lei". În susţinerea poziţiei sale, penelistul a precizat că pentru o singură şedinţă a acestui organism, se cheltuie de la bugetul Sălajului peste 200.000 de lei, faţă de cei 140.000 de lei plătiţi într-o lună, indiferent de numărul de şedinte, consilierilor judeţeni. "Cred că cu acea diferenţă de bani putem face lucruri mult mai importante, cu atât mai mult cu cât ATOP-ul nu este un organism executiv şi poate să emită numai nişte recomandări. 1.200 de lei, adică aproape salariul unui angajat, sunt mult prea mult şi să nu ne mirăm că suntem blamaţi de către opinia publică”, a menţionat Nistorescu, cerând ca indemnizaţia să fie redusă la 5 la sută din indemnizaţia preşedintelui de CJ, de la 20 la sută, cât este ea în prezent.

O altă nemulţumire a liberalilor vizează persoanele desemnate să reprezinte comunitatea şi care, în opinia consilierului Adrian Margin, nu reprezintă comunitatea liberă”, fiind „subordonaţii” şefului administraţiei locale şi „posesori de carnet de partid”. Alesul judeţean a făcut referire la Adrian Buduşan, care conduce societatea "Pază, Obiective şi Intervenţii", Lorena Filip, directorul Crucii Roşii Sălaj şi Pop Emeric, administratorul judeţului. "În forma asta este un fel de a da sinecură politică cuiva", a opinat Margin.

În replică, udemeristul Csoka Tiberiu, unul dintre membrii ATOP, a precizat că există o recomandare a Asociaţiei Naţionale a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică, din decembrie 2014, pentru uniformizarea nivelului indemnizaţiei.

Din ATOP Sălaj fac parte consilierii judeţeni Dari Toma, Filonaş Chiş, Gheorghe Pop, Dorin Gorgan, Csoka Tiberiu şi Alin Demle, pe subprefectul Vasvari Robert, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Ovidiu Dosa, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Vasile Cigăran, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Ioan Groza, cei trei reprezentanţi ai comunităţii mai sus amintiţi.

Autoritatea este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, ce funcţionează pe lângă CJ Sălaj, cu scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în cauză. Prin activitatea sa, ATOP asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

Vă mai recomandăm:

Dărnicie în precampanie electorală. Bisericile din Sălaj primesc peste 800.000 de lei de la bugetul judeţului

Se încing spiritele în CJ Sălaj. Consilier UDMR: "Mie să nu îmi zică nimeni la vot secret cum să votez şi pe cine. Că mă enervez"

Sălajul se pregăteşte de iarnă. Consiliul Judeţean oferă primăriilor 1,1 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite