FOTO Multiplul campion balcanic şi naţional Gheorghe Guşet a fost condus pe ultimul drum. Sandu Lungu şi Cozmin Guşă, prezenţi la înmormântare
0Peste 200 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe fostul mare sportiv Gheorghe Guşet, decedat în urma unei afecţiuni cardiace la doar 49 de ani.
Suporteri, prieteni, oameni din lumea sportului, foşti colegi, oficialităţi, dar şi oameni simpli şi-au luat rămas-bun miercuri, 14 iunie, de la cel mai titrat aruncător român de greutate din toate timpurile. Slujba de înmormântare a avut loc la Cimitirul Municipal din Zalău, oraşul în care Guşet a locuit şi al cărui cetăţean de onoare a fost.
Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu "uriaşului din Carpaţi" s-au numărat fostul discobol Costel Grasu, antrenorul federal Dan Serafim, cel care l-a pregătit pe Guşet pentru o perioadă de timp, Nicu Lăpuşan, primul antrenor cu care sportivul zălăuan a obţinut primele performanţe notabile, atletul Marian Oprea, luptătorul MMA, Sandu Lungu, dar şi Cozmin Guşă, acţionarul principal al Realitatea TV, căruia campionul i-a fost, în 2007, gardă de corp.
Pe tot parcursul slujbei de înmormântarea, Lorena Boberschi, cea care i-a fost alături atât în viaţa personală, cât şi în activitatea profesională, nu s-a dezlipit de sicriu.
După oficierea ceremoniei religioase, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Guşet a fost urcat într-o maşină funerară, pentru a fi dus spre locul de veci, moment în care cei prezenţi l-au aplaudat pentru ultima dată pe multiplul recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii.
Gheorghe Guşet a început să practice atletismul în 1984, la CSS Zalău, şi a cucerit zeci de titluri de campion naţional şi balcanic. În 2005, el a obţinut locul 5 la Campionatele Mondiale de la Moscova, cea mai bună clasare a unui aruncător român de greutate din toate timpurile. De-a lungul carierei sale, a avut patru calificări la Jocurile Olimpice. În "Cartea de Aur" a Federaţiei Române de Atletism, "uriaşul din Carpaţi" se află pe primul loc în clasamentul sportivilor cu cele mai multe prezenţe în competiţiile internaţionale. În 1990 el a devenit maestru al sportului.
Mai puteţi citi: