FOTO Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, împreună cu „ţăranul” Mircea Groza, la un eveniment Slow Food din Italia
0
Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, cunoscut în special datorită reţetelor sau simple şi rapidă, dar şi datorită luptei împotriva produselor fast-food, a participat la Conferinţa ”Cooking to spread awareness” de la Torino, acolo unde s-a aflat şi sălăjeanul Mircea Groza, bucătarul din echipa ”Nişte ţărani”.
Sălăjeanul s-a aflat acolo împreună cu Fundaţia ADEPT, promovând bucate tradiţionale din Sălaj şi de pe Valea Târnavelor la Salonul Gustului de la Torino, eveniment în cadrul căruia a avut loc şi conferinţa ”Cooking to spread awareness” (Să găteşti dând lumii de ştire). Invitat de onoare a fost bucătarul britanic Jamie Oliver, cel care a pornit un adevărat război împotriva hranei ultra-procesate, în special împotriva celei de tip fast-food, conferinţa fiind una consacrată exclusiv produselor de tip slow food.
Sălăjeanul şi-a postat pe contul de Facebook poze cu Jamie Oliver, dar şi cu Carlo Petrini, iniţiatorul mişcării Slow Food, căruia i-a ”prezentat”, într-o manieră mai informală, pălinca de Sălaj.
Salonul de la Torino, ajuns anul acesta la a zecea ediţie, promovează bucate ale căror gust autentic a rămas nealterat de binefacerile epocii moderne. Maestrul Mircea Groza a pregătit pentru italieni turtă de mălai cu prune uscate, silvoiţa, pălincă de prune, afumături şi alte delicii specifice Sălajului. Salone del Gusto - Terra Madre 2014 a fost organizat la Centre Lingotto Fiere din Torino în perioada 23 - 27 octombrie, cu participarea a peste 1.000 expozanţi din 130 ţări: maeştri bucătari, fermieri, cadre didactice din mediul academic, artizani ai hranei, reprezentanţi ai vinului şi gastronomiei, şi comunităţile hranei Terra Madre.
FOTO Un... ţăran la Palatul Elisabeta. Mircea Groza a dus Casei Regale un coş cu bunătăţi locale





