FOTO Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, împreună cu „ţăranul” Mircea Groza, la un eveniment Slow Food din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Groza, la conferinţa de la Torino, la care a participat şi Jamie Oliver
Mircea Groza, la conferinţa de la Torino, la care a participat şi Jamie Oliver

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, cunoscut în special datorită reţetelor sau simple şi rapidă, dar şi datorită luptei împotriva produselor fast-food, a participat la Conferinţa ”Cooking to spread awareness” de la Torino, acolo unde s-a aflat şi sălăjeanul Mircea Groza, bucătarul din echipa ”Nişte ţărani”.

Sălăjeanul s-a aflat acolo împreună cu Fundaţia ADEPT, promovând bucate tradiţionale din Sălaj şi de pe Valea Târnavelor la Salonul Gustului de la Torino, eveniment în cadrul căruia a avut loc şi conferinţa ”Cooking to spread awareness” (Să găteşti dând lumii de ştire). Invitat de onoare a fost bucătarul britanic Jamie Oliver, cel care a pornit un adevărat război împotriva hranei ultra-procesate, în special împotriva celei de tip fast-food, conferinţa fiind una consacrată exclusiv produselor de tip slow food.


Sălăjeanul şi-a postat pe contul de Facebook poze cu Jamie Oliver, dar şi cu Carlo Petrini, iniţiatorul mişcării Slow Food, căruia i-a ”prezentat”, într-o manieră mai informală, pălinca de Sălaj.


Salonul de la Torino, ajuns anul acesta la a zecea ediţie, promovează bucate ale căror gust autentic a rămas nealterat de binefacerile epocii moderne. Maestrul Mircea Groza a pregătit pentru italieni turtă de mălai cu prune uscate, silvoiţa, pălincă de prune, afumături şi alte delicii specifice Sălajului. Salone del Gusto - Terra Madre 2014 a fost organizat la Centre Lingotto Fiere din Torino în perioada 23 - 27 octombrie, cu participarea a peste 1.000 expozanţi din 130 ţări: maeştri bucătari, fermieri, cadre didactice din mediul academic, artizani ai hranei, reprezentanţi ai vinului şi gastronomiei, şi comunităţile hranei Terra Madre.

Citeşte şi FOTO Românii îi învaţă pe italieni despre turta de mălai cu prune uscate, despre ”silvoiţă” şi pălinca de prune

FOTO Un... ţăran la Palatul Elisabeta. Mircea Groza a dus Casei Regale un coş cu bunătăţi locale

Ţuica de Zalău, „moneda de schimb” care a deschis uşi, a cumpărat bunăvoinţă şi a ţinut generaţii de tineri în facultate

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite