Femeie din China, arestată preventiv pentru evaziune. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei, din aproape 3.000 de facturi fictive

Femeie din China, arestată preventiv pentru evaziune. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei, din aproape 3.000 de facturi fictive

Pe parcursul a şase ani, statul a fost prejudiciat cu peste 3,1 milioane de lei

În dosarul instrumentat de către poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj sunt cercetate patru persoane acuzate de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cetăţeni chinezi şi un sălăjean de 38 de ani sunt cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 3,1 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 2009-2015, în calitate de administratori ai unei societăţi ce îşi desfăşura activitatea în municipiul Zalău, o femeie de 42 de ani şi un bărbat de 48 de ani, ambii cetăţeni chinezi, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii administrate un număr de 2.772 de facturi de achiziţie mărfuri care nu au avut la bază operaţiuni reale, de la 37 de societăţi comerciale din Bucureşti.

Cercetările efectuate au sco la iveală că în activitatea infracţională au mai fost implicate încă două persoane, o femeie din China, în vârstă de 22, şi un sălăjean de 38 de ani.
Unul dintre administratorii firmei, Xu Bilian, o femeie de 42 de ani, din China, a reţinută pentru 24 de ore, pentru ca marţi, 18 iulie., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj să admită propunerea procurorilor sălăjeni şi să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Un alt inculpat din dosar, o tânără de 22 de ani, tot din China, a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru complicitate la infracţiunea evaziune fiscală în formă continuată. 

Mai puteţi citi:

Un poliţist care făcea afaceri cu miei, condamnat pentru evaziune fiscală. Omul legii s-a pensionat înainte de a afla verdictul

Reţeta de evaziune fiscală a unui afacerist din Sălaj. A înregistrat aproape 7.000 de bonuri fiscale fictive

citeste totul despre: