Drama unui tânăr bolnav de cancer. A fost diagnosticat cu leucemie cu trei luni înainte de nuntă

Drama unui tânăr bolnav de cancer. A fost diagnosticat cu leucemie cu trei luni înainte de nuntă

Florin Răcoare are trebuia să fie mire în 15 iulie FOTO Facebook.com/Impreuna pentru Racoare Florin-Valeriu

În weekendul ce a trecut, Florin Răcoare trebuia să spună "Da" în faţa ofiţerului stării civile. Un diagnostic cutremurător i-a năruit, însă, toate planurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în urmă cu aproape trei luni, viaţa lui Florin Răcoare, un tânăr de 30 de ani din Zalău, părea aproape perfectă. Avea un loc de muncă bun, ca inginer la o multinaţională din Cluj-Napoca, şi număra zilele până la momentul în care urma să îşi unească destinul cu cel al iubitei lui Adina. Pregătirile erau pe ultima sută de metri, emoţiile erau tot mai mari, munca îl solicita destul de mult, aşa că Florin nu a dat mare importanţă stării de oboseală pe care o resimţea tot mai apăsător. Se gândea că în concediul de după nuntă îşi va putea încărca bateriile.

A decis, totuşi, să îşi facă nişte analize medicale de rutină, mai ales că trecuse deja un an de la ultimele investigaţii. Din păcate, rezultatele au arătat că oboseala aceea permanentă şi transpiraţiile nocturne ce apăruseră în ultimele săptămâni ascundeau o boală cumplită. Diagnosticul - leucemie - i-a fost confirmat de biopsia de măduvă osoasă, care a evidenţiat o mutaţie generică. "Totul a ieşit la iveală în urma unor analiză de rutină. Nu avea niciun simptom, în afară de o stare de oboseală, pe care am pus-o pe seama muncii şi a pregătirilor pentru nuntă. La scurt timp după ce au venit rezultatele, Florin a fost internat de urgenţă la Secţia Hematologie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, unde a primit diagnosticul crunt", ne-a mărturisit îndurerată logodnica lui Florin. Potrivit acesteia, medicii le-au transmis că este vorba despre o formă foarte agresivă de leucemie, cu şanse extrem de mici de supravieţuire.

La a patra şedinţă de chimioterapie

"Din păcate, celulele tumorale s-au dovedit a fi foarte rezistente la chimioterapie, dovadă că protocoalele standard nu au dat rezultatele aşteptate", a mai spus Adina. Zălăuanul este internat din 26 aprilie şi a ajuns la a patra şedinţă de chimioterapie, însă medicii nu sunt optimişti.

Totuşi, Florin nu îşi pierde optimismul. Pentru el, pentru cea care ar trebui să-i devină soţie şi pentru părinţii lui, care, în urmă cu trei ani, au fost nevoiţi să îşi îngroape fiica, decedată la doar 34 de ani, la scurt timp după ce le-a adus pe lume a doua nepoată. Prietenii şi logodnica tânărului nu s-au dat nici ei bătuţi şi au început să trimită fişele medicale ale lui Florin către diverse clinici din străinătate. O rază de speranţă a venit dinspre o clinică din Turcia, unde se efectuează operaţii de transplant de măduvă, de altfel singura intervenţie care l-ar putea salva pe zălăuan. Costurile sunt, însă, uriaşe: 120.000 de euro, bani de care familia lui Florin nu dispune.

La iniţiativa unui prieten, pe Facebook a fost creat grupul de sprijin “Împreună pentru Răcoare Florin-Valeriu”, la care au aderat, până în acest moment, peste 8.200 de persoane din întreaga ţară, sensibilizate de drama tânărului. Oamenii s-au mobilizat în mod impresionant, fiecare ajutând cu ce poate. În magazine, farmacii, restaurante şi saloane de înfrumuseţare din diverse colţuri ale României au fost amplasate urne pentru donaţii, se scot diverse produse la licitaţie pentru Florin, iar alţi români cu suflet mare donează în conturi atât cât le permite buzunarul. În doar patru zile, s-au strâns în jur de 20.000 de euro.

Cei care vor să îi ofere lui Florin Răcoare o şansă la viaţă o pot face donând în conturile

RON: RO51BTRLRONCRT00C9697302
EURO: RO63BTRLEURCRT00C9697301
Paypal: florinracoare@gmail.com

Mai puteţi citi:

 
 
 
citeste totul despre: