Cum faci cea mai bună omletă ţărănească. Reţeta pe care trebuie neapărat s-o încerci într-o dimineaţă

Cum faci cea mai bună omletă ţărănească. Reţeta pe care trebuie neapărat s-o încerci într-o dimineaţă

Omleta este unul dintre cele mai comune preparate la micul dejun, la prepararea cărora puteţi folosi fel de fel de combinaţii, care mai de care mai colorate şi mai savuroase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă sunteţi în căutarea unei reţete inedite, dar uşor de preparat şi extrem de gustoasă, pentru prima masă a zilei, puteţi încerca un mic dejun tradiţional, aşa cum se găteşte pe Valea Almaşului din judeţul Sălaj.

Vorbim despre ratuta cu brânză usturoaie, cum este numită prin părţile locului omleta cu brânză iute/de burduf, şi reţeta oferită de către cunoscutul maestru bucătar Mircea Groza.

Ingredintele necesare pentru o porţie: două ouă, o ceapă mică, slănină afumată sau ciuperci - de preferat de pădure, brânză iute de oaie, sare, piper, boia dulce şi ulei.

Mod de preparare: tăiaţi ceapa rondele şi o căliţi la foc mic într-o tigaie în care aţi pus puţin două linguri de ulei. Adăugaţi câteva cubuleţe de slănină afumată ori felii de ciuperci, în funcţie de preferinţe, şi amestecaţi uşor, având grijă să nu se ardă. După câteva minute, puneţi brânza peste ingredientele din tigaie, după care spargeţi ouăle, condimentaţi cu foarte puţină sare, cu piper şi boia dulce, după gust, apoi amestecaţi uşor şi luaţi vasul de pe foc.

Omleta se serveşte caldă alături de salată de sfeclă roşie sau murături.

Vă mai recomandăm:

Din caietul de reţete al bunicii. Cum se prepară cea mai gustoasă supă cu găluşte

Reţetă simplă din Ardeal. Cum se face ca la carte mâncarea de hribi cu usturoi şi pătrunjel

citeste totul despre: