Cum faci cea mai bună mâncare de fasole cu ciolan. Ingredientele simple care îi dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogată în fibre şi antioxidanţi, fasolea este un ingredient de bază pentru o mâncare nu doar gustoasă, ci şi extrem de săţioasă. O reţetă gustoasă este cea a gastronomului sălăjean, Mircea Groza.

Ingrediente: o bucată de carne de porc cu os (ciolan proaspăt de porc, coadă sau costiţe), boabe crude de fasole, două cepe, doi ardei, trei căţei de usturoi, suc de roşii, ulei, sare, piper, frunze de dafin, cimbru.

Dacă optaţi pentru ciolan de porc, crestaţi-l în trei-patru locuri, până la os, apoi puneţi-l la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa, ardeiul, piperul şi dafinul, înlăturând spuma care se formează. Când carnea începe să se desprindă de pe os, luaţi de pe foc şi strecuraţi zeama.

Spălaţi fasolea, după care fierbeţi-o în zeama în care aţi gătit ciolanul. Între timp, rumeniţi carnea în cuptor. Într-o cratiţă, căliţi în ulei o ceapă tocată mărunt şi un ardei, apoi adăugaţi o lingură de făină şi o linguriţă de boia dulce, amestecaţi şi stingeţi cu o cană de apă rece. Veţi obţine o îngroşală pe care aveţi grijă să nu o ardeţi şi pe care o diluaţi cu un polonic-două din zeama de fasole. Lăsaţi să fiarbă. Completaţi cu suc de roşii, sare, cimbru şi trei căţei de usturoi, şi mai fierbeţi puţin. Turnaţi totul în oala cu fasole şi mai daţi câteva clocote.

Serviţi alături de bucăţi din carnea rumenită în cuptor şi murăturile preferate ori o salată de roşii.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cel mai gustos papricaş de cocoş cu găluşte. Secretul unui cunoscut gastronom pentru o carne fragedă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite