Cea mai gustoasă mâncare de păstăi cu carne. Reţeta unui cunoscut gastronom din regiunea Ardealului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă rapidă, ieftină şi la îndemâna oricărui pasionat de gastronomie, păstăile scăzute cu carne sunt deosebit de gustoase atât vara, cât şi iarna.

Acest fel de mâncare poate fi pregătit atât iarna, cu păstăi congelate sau conservate la borcan, cât şi vara, când vă puteţi bucura de aroma legumelor proaspete. Pentru acest preparat, a cărui reţetă este oferită de cunoscutul gastronom sălăjean Mircea Groza, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: carne de porc, o bucată de cârnat afumat, păstăi,  două cepe generoase, un ardei roşu, suc de roşii, ulei, boia dulce, sare, piper, făină, mărar verde

Alegeţi atât bucăţi de carne macră, cât şi mai grasă, precum şi câteva coaste, care vor asigura mâncării un plus de savoare. Tăiaţi-o bucăţi mici. Tocaţi ceapa mărunt, puneţi în ulei cu puţină sare şi căliţi-o până se înmoaie, după care adăugaţi carnea şi amestecaţi. În momentul în care carnea îşi schimbă culoarea, puneţi în oală şi o cârnatul tăiat rondele şi o lingură de boia dulce. Completaţi imediat cu apă caldă, cât să acopere bine carnea, săraţi după gust şi adăugaţi ardeiul tocat.

Când carnea este gătită, puneţi păstăile şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Dregeţi cu un pahar de suc de roşii amestecat cu o lingură de făină, mai daţi câteva clocote amestecând continuu, iar la final completaţi gustul mâncării cu mărăr verde tocat şi puţin piper măcinat.

Vă mai recomandăm:

Cum faci rapid salata de cartofi cu sfeclă roşie. Ingredientele preparatului savuros

Secretul unei tocăniţe de cartofi aromate. Cum să prepari rapid o mâncare delicioasă

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite