Cum s-a schimbat în ultimii doi ani viaţa fiului de preot din Bârlad care a făcut senzaţie pe scena de la „Vocea României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Bîgea FOTO Facebook/Ioan Bigea Academy
Ionut Bîgea FOTO Facebook/Ioan Bigea Academy

Ionuţ Bîgea (23 ani), bârlădeanul care a renunţat la uniforma de dascăl bisericesc pentru costumul de scenă, şi-a schimbat radical viaţa după evoluţia pe scena de la „Vocea României“.

În septembrie 2014, la cel mai cunoscut concurs pentru marile voci al României, a evoluat şi tânărul Ionuţ Bîgea. Avea doar 21 de ani şi o voce a reuşit să întoarcă toate scaunele juraţilor. Nu a luat marele premiu, dar şi-a urat visul de  a fi artist, nu un umil slujitor al Domnului.

Artistul a visat de mic să ajungă pe scenă chiar dacă şi la un moment dat s-a pus problema să urmeze cariera preoţească, după modelul tatălului său, preot în satul Vadul lui Iisac din Republica Moldova, localitate aflată la 105 km de Bârlad şi unde face naveta săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Are cinci fraţi mai mici şi unul dintre ei, Ştefan (18 ani), îi calcă pe urme, şi acesta fiind tot seminarist

În perioada când a evoluat pe scena de la Pro TV era profesor la o şcoală privată de canto din Bârlad, “Soul Music Art”. La această şcoală, sub îndrumarea lui Dragoş Gheorghiu, a luat ore de canto în perioada liceului ca apoi să devină colaborator. Ulterior a absolvit Universitatea de Canto Chişinău. De aproximativ un an, Ionuţ Bîgea are propria şcoală de muzică “Ioan Bîgea Academy” specializată în cursuri de canto şi PR. Elevii săi au obţinut premii la cele mai importante concursuri de gen din România. Cel mai bun "produs" al său este chiar fratele mai mic, Ştefan, care a luat recent trofeul unui concurs.

“Ioan Bîgea Academy este o şcoală particulară de muzică ce îşi desfăşoară activitatea pe toată jumătatea sudică a Moldovei, mai exact în oraşele Vaslui, Negreşti, Bârlad şi Focşani. Deşi şcoala de muzică este abia înfiinţată are un staff bien organizat cu multă experienţă în domeniu. După doar un an de activitate şi dăruire, elevii acestei şcoli au cucerit numeroase premii la concursurile şi festivalurile de profil din ţară şi din afara ţării,”, a explicat Ionuţ.

Fostul concurrent la Vocea României şi-a exprimat entuziasmul faţă de rezultatele din ultima lună, când elevii lui, cu fratele său în frunte, au obţinut 20 de medalii şi trofee.

image

Ştefan Bîgea, fratele mai mic, este plin de entuziasm: “A fost o săptămână de vis! Totul a fost gândit dinainte. Am mers la sigur pentru că ştiam cu ce defilăm.Sunt conştient că toată lumea mai are mult de muncă. Momentan suntem mulţumiţi peste măsură de rezultatele noastre. Pe 14 mai a fost festivalul Magia Muzicii de la Focşani unde au fost concurenţi din toată zona Moldovei. Ne-am întors acasă cu 20 de premii şi trofee. În weekendul trecut, 10 elevi ai şcolii mele de muzică au participat la Super Star de Bârlad”.

În septembrie 2014, Ionuţ Bîgea a cucerit juriul şi telespectatorii de la “Vocea României” cu piesa “It's a man's world". A reuşit să-i convingă pe juraţi cu vocea sa şi toţi au întors scaunele în acelaşi timp. Marius Moga, Tudor Chirilă, Smiley şi Loredana şi-au dorit să-l aibă în echipa lor. A optat pentru Moga fără să se gândească prea mult. “M-am decis aproape instantaneu pe cine să aleg. În ochii lui Moga am văzut o dorinţă sinceră de a mă avea în echipa lui. Nu am intrat în concurs cu preferinţă pentru un jurat anume. Am intrat în etapa a doua, la duel. Promit să fac o figură plăcută şi să îi fac mândri pe toţi cei care mă cunosc”, a spus atunci Ionuţ Bîgea.

Citeşte şi:

Seminaristul care a cucerit juriul de la “Vocea  României”. Interpretarea de excepţie a piesei “It's a man's world"

Ionuţ Bîgea, fiul de preot care a cucerit juraţii de la „Vocea României”: „Fugeam din Seminar pentru lecţiile de canto”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite