Cum se prepară delicioasele limbi de pisică, pişcoturile de pe vremea bunicii care se coc în 7 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pişcoturi de casă FOTO divainbucatarie.ro
Pişcoturi de casă FOTO divainbucatarie.ro

Limbi de pisică, desertul pe care gospodinele de altădată îl serveau la ceaiul sau cafeluţa de la ora 5.00 (după-amiaza), se prepară cât ai spune „se topesc în gură“.

„Adevărul” propune reţeta de limbi de pisică după cartea de bucate a bunicilor a lui M. Sevastos, o adevărată biblie a gospodinelor de la mijlocul secolului trecut.

Limbi de pisică  Ingrediente:

*125 grame de unt
* 160 grame făină
*140 grame de zahăr pudră
* zahăr vanilat
* 2 albuşuri

Mod de preparare:

Pentru prepararea pişcoturilor limbi de pisică este nevoie de două tăvi şi de un şpriţ sau mai multe cornete făcute din hârtie pergament, cu orificii care să aibă diametrul de 0,5 cm. Tava se tapetează cu hârtie de copt.

Se cerne făina şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat. Într-un castron mare, ţinut la temperatura camerei sau chiar un pic mai cald, se freacă untul cu o lingură de lemn pănâ se face cremă. Într-un alt vas se bat albuşurile spumă cu un parf de sare. Se răstoarnă făina amestecată cu zahăr peste unt până se omogenizează, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Imediat umplem şpriţul cu aluatul respectiv şi turnăm pe tavă batonaşe de aluat lungi de cel mult 10 cm Între bastonaşe trebuie să rămână un spaţiu de 3 cm.

Se pune tava în cuptorul încins potrivit şi se coc în aproximativ 7-10 minute. Sunt gata când capătă un chenar auriu ce bate uşor spre brun. În timp ce acestea se coc, în cealaltă tavă aşezăm bastonaşe astfel încât să le dăm la copt imediat ce le scoatem din cuptor pe primele.

Pot fi servite simple, ori pudrate cu zahăr vanilat, şpriţate cu ciocolată etc. Poftă bună!

Citeşte şi:

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Cum să prepari cei mai buni papanaşi moldoveneşti „ca la mama acasă“. Secretele unui desert delicios, gata în doar 15 minute

Cum se prepară tarta cu fructe. Trei reţete simple pentru un desert delicios cu fructe de sezon

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite