În aşteptarea noului Cod Penal, avocatul interlopului Buga a recuzat judecătorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Marius Buga au dus o nouă „bătălie“ în încercarea de a mai trage de timp cu procesul în care interlopul este acuzat de trafic de droguri, faptă pentru care, potrivit noului Cod Penal, pedepsele sunt mult mai mici.

După ce la termenul de săptămâna trecută nu au reuşit să obţină o amânare, interlopul Marius Buga şi cei doi prieteni implicaţi în afacerile cu etnobotanice au încercat şi ieri, prin avocaţii lor, să încerce să obţină termen  în luna februarie, atunci când va intra în vigoare noul Cod Penal. Tactica lor este una extrem de simplă, ţinând cont că beneficiile sunt pe măsură: pedepse mult mai blânde pentru faptele comise.

Dacă la termenul trecut avocatul lui Buga a solicitat amânare deoarece se îmbolnăvise, ieri acesta a recurs la un nou plan. Într-un schimb de replici extrem de dure, avocaţii interlopului au făcut cereri peste cereri, însă toate au fost respinse de judecători. Pentru început au solicitat citarea tuturor martorilor care nu au fost menţionaţi în citaţii, apoi a cerut un termen de arhivă pentru studierea convorbirilor telefonice. A treia solicitare a constat în acordarea unui termen pentru audierea interceptărilor, iar în final s-a solicitat audierea unui martor, pe numele său Sebastian Asavei, unul din prietenii lui Buga. 

Cum toate solicitările au fost dezaprobate de procurori, care consideră că avocaţii inculpaţilor nu fac alteceva decât să încerce să tergiverseze dosarul, plus că şi instanţa a adus motivări temeinice în respingerea tuturor solicitărilor, avocaţii au cerut recuzarea judecătorului susţinând că „are un interes în judecarea subiectivă a acestui dosar“. Astfel, procesul a fost suspendat, iar dosarul a fost înaintat unui alt complet de judecată, în vederea soluţionării cererii de recuzare. 

Interlopul Marius Buga a fost arestat la începutul lunii februarie, alături de fosta sa iubiă, Inga Pascal, şi alţi trei tineri din Vaslui, dintre care doi elevi, care îl ajutau să vândă etnobotanice în şcoli. Procurorii DIICOT au demarat cercetările în urma unei plângeri formulate de un cadru didactic din municipiul Vaslui, care de doi ani de zile a încercat în zadar să-şi salveze fiul din ghearele traficanţilor de etnobotanice. Potrivit anchetatorilor, grupul era filat de aproape jumătate de an, timp în care au strâns destule probe pentru a-i prezenta în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Alături de aceştia a mai fost arestat şi preotul Gabriel Bucică, cel care a fost condamnat, până la urmă, pe data de 9 mai la 4 ani de închisoare cu executare. 

Chiar dacă atât preotul doar preotul Bucică şi alţi trei membri ai grupului au mers pe recunoaştere, doar aceştia din urmă au scăpat mai uşor, ei primind câte trei ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre fosta iubită a capului reţelei de trafic cu etnobotanice, Inga Pascal, de Ştirbu Sergiu Daniel şi de Simona Tofănel. 

Pentru ceilalţi membri ai grupului, în speţă Marius Buga, Marius Sebastian Costan şi Cătălin Moraru procesul va continua, deoarece aceştia nu au reucunoscut niciuna din acuzele aduse de procurori.

Citeşte şi:

Spovedania preotului traficant din Constanţa în faţa judecătorilor: „Am vândut etnobotanice“

Membrii clanului Buga, mieluşei în faţa instanţei de judecată

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite