37.000 euro ascunşi în bagajele unei tinere din Bucuresti, descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Bucureşti a fost depistată de poliţiştii de frontieră la Albiţa cu 37.000 euro în bagaje, bani pe care aceasta încerca să o introducă în ţară, fara a o declara la controlul de frontieră. Deoarece banii nu au fost declaraţi, potrivit prevederilor legale, suma de 27.000 de euro, care depăşea plafonul vamal admis, a fost confiscată.

Tânăra în vârstă de 24 de ani, Cristina C., s-a prezentat s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, ca pasageră într-un microbuz marca Mercedes, duminică în jurul orei 16.00.

”În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului şi persoanelor, ocazie cu care a descoperit, ascunsă în bagajele personale ale tinerei, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, suma de 37.000 euro”, a precizat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Având în vedere că tânăra nu declarat în scris sumele de bani deţinute, aşa cum sunt prevederile legale, lucratorii vamali au luat măsura confiscării sumei de 27.000 euro, deţinută peste plafonul vamal admis (10.000 euro) şi tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite