Ultima modă în rândul românilor din Banat: revelion ieftin la vecinii sârbi, cu 100 de feluri de mâncare
0Cine nu s-a hotărât unde să petreacă noaptea de Revelion, poate să găsească locuri libere la restaurentele din Kladovo, un orăşel sârbesc aflat foarte aproape de Vama româno-sârbă de la Porţile de Fier I. La capitolul bucătărie sârbii au excelat întotdeauna, aşa că nu este de mirare că un hotel oferă la masa festivă 100 de feluri de mâncare.
Agenţiile de turism din Drobeta Turnu Severin pun la dispoziţie în această perioadă bilete pentru cei care doresc să petreacă Revelionul în Serbia. Pentru mulţi severineni, dar şi pentru cei din judeţele limitrofe Mehedinţiului, Serbia a devenit în ultimii ani o destinaţie turistică destul de căutată şi foarte accesibilă.
De exemplu, la Hotelul Djerdap din Kladovo două nopţi de cazare, în care este inclusă şi masa festivă în noaptea de Revelion, costă 150 de euro. Pentru copiii între 3 şi 7 ani se achită 50 la sută din valoarea pachetului, iar pentru copiii între 7 şi 12 ani se plăteşte 70 la sută.
Lista preparatelor care se servesc în noaptea dintre ani este ameţitoare şi cuprinde aproape 100 de feluri de mâncare. Din meniu amintim aici tartine de somon, salată de fructe de mare, peşte pane, muşchi umplut în sos de ciuperci, şniţel Karadjordje, micii Valahia, carne de pui cu ananas, tort din fructe, tort de rege, tort grecesc şi multe alte preparate care îţi lasă gura apă. De pe masă nu lipsesc, evident, băuturile tradiţionale sârbeşti, iar atmosfera este întregită de formaţii de muzică românească şi sârbească (ansamblul muzical - 10 membri muzică populară, evergrin, muzică pentru jocuri, pop hituri).
Preţuri accesibile la restaurantele mici
Restaurantele sârbeşti sunt renumite pentru zecile de preparate tradiţionale, dar mai ales pentru modul ireproşabil în care clienţii sunt serviţi. Şi nici nu e de mirare dacă luăm în calcul preţul destul de accesibil. Câteva restaurante mici, dar cochete din Kladovo au oferte pentru noaptea de Revelion extrem de avantajoase, preţul fiind în jur de 30-50 de euro de persoană. Din meniu nu lipsesc gustări reci, gustări calde, friptură de purcel, de miel, carne umplută. pleşcăviţă, salate, desert, cafea.