Scandal la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi: şcolile din judeţ au rămas fără directori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie fără precedent la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi, care nu a reuşit să numească la termen directorii şcolilor din judeţ, iar acum Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice trebuie să găsească o soluţie de compromis.

Scandalurile se ţin lanţ la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi, după ce în luna iunie au existat mai multe reclamaţii că posturile de inspector şcolar au fost ocupate de cadre didactice care nu au reuşit să promoveze concursul.

În perioada 17-19 august, conform calendarului de mişcare de personal, care este aprobat prin ordin de ministru, trebuiu să aibă loc detaşările în interesul învăţământului în vederea numirii pe funcţii a directorilor, directorilor adjuncţi şi a inspectorilor şcolari de specialitate. În acest sens, s-a cerut fiecărei şcoli din judeţ să prezinte CV-ul candidaţilor, documentele care însoţesc CV-ul şi consimţământul fiecăruia dintre candidaţi pentru opţiunea aleasă, fie director, director adjunct ori inspector şcolar de specialitate.

Toate aceste numiri se fac  până la organizarea concursului, care deocamdată nu poate avea loc fiindcă nu există metodologie.

Aşa se face că miercuri, 19 august, s-a întrunit Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, care trebuia să evalueze fiecare candidat în parte în funcţie de CV-ul prezentat şi de activitatea didactică depusă. Evident că există şi câteva cerinţe stricte, care dacă nu sunt îndeplinite, candidatul nu poate ocupa funcţia de director, cum ar fi de exemplu condiţia ca acesta să aibă gradul II şi studii de lungă durată.

Numai că lucrurile nu s-au petrecut în felul acesta, nu a avut loc nicio evaluare, inspectorul şcolar general Mirela Pintea Enea vârându-le sub nas o listă cu numele celor care trebuiau votaţi, spun surse din rândul Consiliului de Administraţie. Gestul inspectorului general a reuşit să scoată din minţi membrii CA, care au refuzat să fie părtaşi la un asemenea act, astfel că şapte dintre cei 9 membri ai CA s-au abţinut de la vot, „motivând că nu pot să voteze necunoscând CV-urile oamenilor şi documentele respective”, iar inspectorul de personal a votat împotrivă. Evident, singura care şi-a votat propunerile este Mirela Pintea Enea, aceasta spunându-le colegilor din consiliu că are „împuternicirea ministerului să facă aceste numiri”. Procesul verbal de şedinţă, în care sunt redate fidel toate discuţiile aprinse dintre membrii Consiliului de Administraţie are zece pagini şi în cursul zilei de astăzi va ajunge pe masa ministrului Educaţiei. De altfel, consiliul a început la ora 14,00 şi s-a terminat seara, la ora 18,00.

În aceste condiţii, calendarul aprobat de minister pentru aceste detaşări a fost depăşit, iar acum singurul în măsură să ia o decizie, o posibilă derogare, este Ministerul Educaţiei. Rămâne de văzut cum va tranşa ministerul acest nou scandal, după ce în luna iunie examenul organizat de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar s-a lăsat cu reclamaţii din partea unor cadre didactice cu vastă experienţă în domeniu.

Inspectorul şcolar general nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Scandal uriaş la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi din cauza numirilor pe posturile de inspectori şcolari

Ce spune şefa Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, fostă colaboratoare la televiziunea lui Duicu, despre tupeul fiicei baronului de a copia la Bac
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite