Oferta de sărbători la Băile Herculane: Revelion “Marele Gatsby”, băi cu lapte, miere şi petale de trandafir, tarife neschimbate
0Cei care nu s-au decis încă unde să petreacă Revelionul 2016, pot să rezerve un loc în celebra staţiune Băile Herculane. Pentru masa de Revelion, hotelierii au pus la punct un meniu bogat, iar pensiunile au păstrat preţurile de anul trecut pentru a-şi păstra clienţii fideli.
Hotelierii, dar şi proprietarii de pensiuni din staţiunea Băile Herculane pun la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte petrecerea de Revelion. S-a întocmit meniul, s-au stabilit tarifele, iar acum se primesc rezervările pentru cazare.
“Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, începând cu 1 Decembrie, pachetul este 265 de lei pentru două nopţi de cazare şi masa festivă. Pentru Crăciun pachetul este de 400 de lei şi cuprinde 2 sau 3 nopţi de cazare, masa festivă şi micul dejun pentru restul de zile. Pentru Revelion, pachetul este de 650 de lei, care cuprinde patru nopţi de cazare, revelionul şi cina festivă. Îi întâmpinăm pe turişti cu preparate specifice acestor sărbători, din carne de porc, mă ocup personal de pregătirea lor”, spune Nicolae Almăşan, proprietarul pensiunii „Ambasador” din Băile Herculane.
La Pensiunea „Select” din centrul staţiunii, tarifele nu s-au mărit de trei ani. De pe masa de Crăciun nu vor lipsi preparatele din porc, pregătite în casă: caltaboş, tobă, sângerete, sărmăluţe şi multe alte bunătăţi.
„Ca în fiecare an îi aşteptăm cu pachete bine alese, nu s-au mărit tarifele absolut deloc faţă de anii trecuţi. Pentru perioada de Crăciun avem pachete de 4 zile cu pensiune completă la preţul de 499 de lei de persoană, inclusiv la cina festivă şi la masa de Crăciun, băuturile sunt incluse, iar ca şi bonus din partea firmei avem băi calde la Băile Venera. Pentru perioada Revelionului, pachetele sunt de 5 zile, cu pensiune completă, la preţuri neschimbate de trei ani de zile, 899 de lei de persoană”, spune Vetuţa Orza, proprietarul pensiunii „Selelect”.
La hotelul „Afrodita”, petrecerea organizată la Revelionul de anul acesta va avea ca temă „Marele Gatsby”. În paralel, hotelul organizează un revelion şi pentru copii.
„Le-am pregătit clienţilor o serie de pachete pentru Crăciun şi Revelion. Ne-am axat foarte mult pe pachetele pentru familii cu copii şi din acest motiv există programe speciale pentru copii atât pe perioada Crăciunului cât şi a Revelionului. Pachetul de Revelion este de 3, respectiv 4 nopţi, cel mai bine până acum s-a vândut pachetul pe patru nopţi, iar în momentul de faţă singurele camere pe care le mai avem disponibile sunt cele de patru stele unde tariful pentru un pachet de patru nopţi este de 1470 de lei”, spune Cosmina Răescu, asistent manager.
Băi relaxante
Doamnele vor avea parte de un adevărat răsfăţ în acest hotel şi vor putea alege între o baie revitalizantă „Ritualul Cleopatrei”, Baia Împărătesei Sisi (care obişnuia să vină în staţiune) ori Baia „Afrodita” cu uleiuri esenţiale. Împărăteasa Sisi alegea de cele mai multe ori să se relaxeze în cele mai originale moduri. Baia ce-i poartă numele are efect detensionat graţie uleiului esenţial Ylang Ylang, dar şi a atmosferei create de petalele de trandafir, muzica de relaxare, terapia cromo. În timpul terapiei se serveşte, la alegere, un pahar de vin alb sau un ciorchine de strugure. Cleopatra îşi întreţinea frumuseţea printr-un ritual popular şi astăzi: baie cu lapte, miere şi petale de trandafir. Turiştii pot opta şi pentru o şedinţă de masaj cu beţe de bambus ori cu roci vulcanice, care ajută la detoxifierea corporală prin eliminarea toxinelor de la suprafaţa pielii.
Atestată documentar în 153 d.Hr.
Certificarea documentară a staţiunii datează din anul 153 d.Hr, când se pare că era într-o plină perioadă de înflorire, ceea ce înseamnă că a fost întemeiată înainte de această dată. Şi există mai multe ipoteze ale specialiştilor care susţin că însăşi Împăratul Traian ar fi ctitorul acestei staţiuni, monezile cu chipul acestuia descoperite pe raza staţiunii ducând la această supoziţie. În scurt timp staţiunea a devenit faimoasă şi a început să fie vizitată atât de oameni simpli veniţi la tratament şi relaxare, cât şi de importante personalităţi politice, printre care Împăratul Marcus Aurelius Antonius, care în anul 214, însoţit de mama sa, Iulia Domna, a venit şi a vizitat aceste miraculoase băi termale. Au rămas o serie de pietre de altar care vorbesc despre eficienţa tratamentului balnear aici la Băile Herculane.