Numărul persoanelor spitalizate a crescut. Toate au mâncat carne din porcul infestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boala a apărut după ce s-au consumat produse preparate din carne crudă FOTO Corina Macavei
Boala a apărut după ce s-au consumat produse preparate din carne crudă FOTO Corina Macavei

Focarul de trichineloză se extinde la Gogoşu. După ce la începutul săptămânii au fost internaţi trei pacienţi, la Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns alte trei persoane diagnosticate cu boala respectivă.

Două dintre ele au fost spitalizate, iar o a treia a primit tratament şi a plecat acasă. În spital se află şi o tânără de 19 ani, mama unui bebeluş de câteva zile şi a unei fetiţe de trei ani. Cu toţii au consumat carnea unui porc infestat cu trichinella spiralis, a cărui analiză a fost efectuată greşit de o persoană neautorizată.

În ultimele 24 de ore, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin au fost internate alte două persoane pe lângă cele trei spitalizate la începutul săptămânii, doar două dintre ele având nevoie de internare, cea de-a treia primind tratament acasă. La control a fost adusă şi fetiţa de trei ani căreia i s-au făcut analize la secţia de Pediatrie.

“Sunt cinci pacienţi internaţi în secţie, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, mama fetiţei de 19 ani. Starea generală este relativ bună şi a mai fost încă un pacient confirmat dar a primit reţetă la domiciliu. Dacă au consumat carne infestată care nu a fost prelucrată termic există posibilitatea să mai apară cazuri. Totul depinde de cantitatea de parazit ingerată şi de starea biologică a bolnavului. Cazuri mai pot să mai apară, iar ei spun că au consumat aproximativ 30 de persoane” a declarat medicul Liliana Buncă din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Din relatările pacienţilor reiese că boala a apărut după ce s-au consumat produsele preparate din carnea crudă a porcului infestat.

Motivul pentru care boala s-a declanşat la aproximativ trei săptămâni după ce s-a consumat prima dată carne din porcul infestat este acela că pacienţii au consumat cârnaţi preparaţi din animalul respectiv. Aceştia nu au fost prăjiţi, ci doar afumaţi. Dacă pacienţii ar fi consumat carnea prăjită sau fiartă cel mai probabil nu contactau boala, întrucât prin prepararea termică, parazitul dispare. Cele cinci persoane internate în spital au mâncat carne din singurul porc depistat ca fiind infestat cu trichinela spiralis în Mehedinţi în acest sezon. Din păcate, analiza iniţială a fost efectuată greşit de un tehnician veterinar care nu şi-a dat seama că în carne există parazitul respectiv. Persoana respectivă a fost amendată cu 1200 de lei de Direcţia Sanitar Veterinară Mehedinţi.

Citiţi şi:

Trei persoane spitalizate, diagnosticate cu trichineloză. Proba de carne efectuată de un tehnician veterinar fără autorizaţie

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite