Noi investiţii pe fonduri europene în judeţul Mehedinţi

Noi investiţii pe fonduri europene în judeţul Mehedinţi

Întâlnirea a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ din Turnu Severin FOTO Alexandra Georgescu

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Timişoara a organizat luni, 19 iunie, la Drobeta Turnu Severin o întâlnire cu toţi beneficiarii ultimelor proiecte din judeţul Mehedinţi şi Serbia, care vor primi finanţare în cadrul programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a fost organizat împreună cu Consiliul Judeţean Mehedinţi şi a avut ca scop evidenţierea succesului înregistrat de către instituţiile din judeţul Mehedinţi, în cadrul acţiunilor de cooperare transfrontalieră dintre România şi Serbia. Şi amintim aici Primăria Drobeta Turnu Severin, un partener important al BRCT Timişoara, Primăria Şişeşti, Primăria Broşteni, Primăria Sviniţa ori Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta, dar şi partenerii lor din Serbia. Zona eligibilă cuprinsă în cadrul cooperării transfrontaliere se constituie din judetele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi în România, iar  în Republica Serbia districtele Borski, Branicevski, Podunavski, Banatul Central, Banatul de Sud şi Banatul de Nord.

Din judeţul Mehedinţi au fost acceptate pentru finanţare şapte cereri, valoarea totală a acestor proiecte fiind de aproximativ 4,5 milioane de euro. Pentru o parte din ele deja au fost semnate contractele de finanţare, pentru celelalte urmează să fie semnate în scurt timp.

De altfel, în cadrul acestui eveniment a fost semnat şi contractul de finanţare al proiectului „Îmbunătăţirea conectivităţii de-a lungul Dunării”, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, proiect implementat în parteneriat transfrontalier de Consiliul Judeţean Mehedinţi, partener lider, şi Municipalitatea Gulobac din Serbia. Rezultatele proiectului vor consta în reabilitarea a 5,4 km de drum judeţean în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu) şi 3,9 km de drum nou în localitatea Golubac.

La întâlnire au participat directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, Anca Lolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

citeste totul despre: