Ministrul Transporturilor, în Mehedinţi: „Cinci kilometri de drum din Clisura Dunării vor intra în reparaţie capitală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat joi, 8 mai, o vizită de lucru în judeţul Mehedinţi, la mai multe obiective care au nevoie stringentă de finanţare.

Un prim popas l-a făcut în Clisura Dunării, cel mai important punct turistic din sud-vestul României, străbătut de Drumul Naţional 57. Deşi în zonă ajung mii de turişti, drumul nu a mai fost reparat de ani buni şi, în plus, este foarte periculos din cauza căderilor de stâncă pe carosabil ori de câte ori plouă abundent.

Ministerul Transporturilor a alocat bani pe programul de întreţinere pentru un sector din acest drum şi în perioada următoare va demara procedura de licitaţie pentru reparaţia capitală a cinci kilometri de drum între Orşova şi Eşelniţa.

„Astăzi ne aflăm pe DN 57, la sfârşitul lunii mai am promis că vom începe aşternerea de covoare asfaltice pe programul de întreţinere, iată că avem finalizaţi până acum 4,5 kilometri, urmând să se finalizeze şi restul. Până la jumătatea lunii iunie mai sunt de executat 1,7 kilometri de drum. Urmează să lansăm procedura de licitaţie pentru reaparaţia capitală între Orşova şi Eşelniţa, acest drum este unul cu impact turistic foarte mare şi foarte important, tocmai din acest motiv nu puteam să nu îi acordăm atenţia care se cuvine”, a declarat ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a mai precizat că lucrările de reparaţii pe acest drum vor fi efectuate pe segmente şi sectoare, astfel încât cheltuielile să poată fi suportate de la bugetul de stat.

„Infrastructura este cea care atrage turiştii pe Clisura Dunării, motiv pentru care mă bucur că au fost alocate fonduri suficiente pentru întreţinerea acestui drum judeţean în condiţiile în care Clisura Dunării este unul din obiectivele cu potenţial turistic extraordinar”, a spus la rândul său preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Dar şoseaua naţională care străbate Clisura Dunării nu are nevoie doar de reparaţii, ci şi de consolidări de versanţii fiindcă frecvent au loc cădere de stâncă pe carosabil.

„Sunt probleme ce ţin de siguranţă şi, bineînţeles, că nu le vom omite şi vom aloca fondurile necesare”, a precizat ministrul Răzvan Cuc.

Până la sfârşitul lunii iunie vom avea un contract adjudecat pe proiectare consolidare versanţi pentru a evita toate căderile de stânci. De aceea avem şi sectorul experimental imediat după podul Mraconia pentru că sunt firme interesate. Asta sigur va face să putem avea un proiect şi acolo unde va fi cazul să facem ziduri de sprijin, protejări de versanţi, ş.a.” , a declaat Horaţiu Simion – directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Din Clisura Dunării, ministrul a ajuns pe Dealul Colibaşi, afectat de alunecări de teren, unde se impun urgent lucrări de consolidare, având în vedere că pe aici se face legătura între municipiile Drobeta Turnu Severin şi Tg Jiu.

„La Colibaşi soluţia este destul de simplă. Domnul prefect deja am înţeles că a făcut raportul de calamitate astfel încât să putem grăbi procedura şi lucrările se vor face în regie proprie de către DRDP Craiova. Pentru acest obiectiv avem economii făcute de la alte proiecte destul de semnificative, astfel încît vom putea bugeta şi acest obiectiv”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În cadrul vizitei de lucru în Mehedinţi, ministrul Răzvan Cuc a precizat că vor fi finanţate şi lucrările privind realizarea unui sens giratoriu pe raza localităţii Şimian.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite