Festivalul oalelor şi sarmalelor de la Şişeşti, organizat pe fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâine are loc ediţia a X-a FOTO Corina Macavei
Mâine are loc ediţia a X-a FOTO Corina Macavei

Mâine, în comuna Şişeşti, are loc  ediţia a X-a a Festivalului de Ceramică Oltenească şi Tradiţii Populare, sărbătoarea câmpenească fiind organizată anul acesta prin finanţare europeană.

Ediţia a X-a a Festivalului de Ceramică Oltenească şi Tradiţii Populare de la Şişeşti se aşteaptă a fi cea mai reuşită de până acum. Primarul comunei, Marian Răducan a accesat fonduri europene pentru organizarea sărbătorii câmpeneşti, de la care nu vor lipsi concertele artiştilor locali de muzică populară, artişti consacraţi la nivel naţional, dar nici focurile de artificii.

„Duminică, 19 mai, începând cu orele 10, în localitatea Şişeşti, pe baza sportivă Gheorghe Ionescu Şişeşti, mehedinţenii sunt aşteptaţi să participe la Festivalul Interjudeţean „Oale şi Sarmale”, festival care a ajuns la cea de-a 10-a ediţie, dar pentru prima dată este finanţat prin fonduri europene, un proiect în colaborare cu Consiliul Judeţean Mehedinţi şi BRCT Timişoara”, a spus Marian Răducan.

Fondurile europene pentru organizarea festivalului au fost accesate prin programul IPA  de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Prin intermediul aceluiaşi program se va achiziţiona şi materie primă şi utilaje pentru secţia de ceramică şi port popular.

„ Programul va începe la ora 10 cu prezentarea standurilor de ceramică interjudeţeană având meşteri populari de la Horezu, Vâlcea, Olt, parteneri din Bulgaria. În totalitate, vor fi 10 standuri. Sperăm ca vizitatorii să aibă ce vedea şi în acelaşi timp să poată să îşi achiziţioneze şi să aibă o amintire de la Şişeşti”, a mai spus primarul din Şişeşti cu privire la programul sărbătorii.

La Şişeşti, duminică, vizitatorii vor gusta sarmalele tradiţionale cu ardei iute şi ţuică, după care vor urmări un program folcloric. Vor urca pe scenă ansamblurile de dans de la Bala, Ponoarele, Şişeşti, Mosna – Serbia, dar şi solişti de muzică populară precum: Anica Ganţu, Luciana Văduva, Angela Magheru, Sanda Argint, Ionela Bădălan, acompaniate de Ansamblul Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”.

Începând cu orele 16,00, vor cânta Niculina Stoican, Olguţa Berbec şi Petrică Mîţu Stoian, acompaniaţi de Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. Hora satului este programată pentru ora 19.00, finalul festivalului aparţinându-i primarului comunei Şişeşti, Marian Răducan care va lansa şi un foc de artificii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite