Desert delicios şi simplu de făcut. Cum preparăm tortul de smochine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de smochine FOTo lataifas.ro
Tort de smochine FOTo lataifas.ro

Pentru că acum este sezonul smochinelor, cunoscute şi apreciate încă din Antichitate, prăjitura perfectă, în această perioadă, este tortul de smochine, a cărei reţetă, scrisă de celebra Sanda Marin, ţi-o dezvăluim mai jos.  Află, aşadar, de ce ai nevoie pentru a prepara acest tort.

Aluatul: 180 g migdale, 250 g smochine, 6 albuşuri, 180 g zahăr, 1 linguriţă feculă. Crema: 6 gălbenuşuri, 180 g zahăr, 4 linguri lapte, 4 batoane ciocolată, 1 baton vanilie, 180 g unt.

Se curăţă migdalele şi se macină prin maşina de tocat nuci. Se taie smochinele măruncat ca fideaua. Se bat albuşurile spumă. Se adaugă 180 g de zahăr şi se mai bat bine albuşurile. Se adaugă şi migdalele pisate, smochinele şi o linguriţă de feculă sau, în lipsă, una de făină. Se amestecă totul uşor.

Din această compoziţie se coc pe rând 3 foi într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Între timp se face crema: se pun într-o cratiţă gălbenuşurile frecate cu 180 g zahăr, de asemenea, 4 linguri de lapte în care s-au topit 4 batoane de ciocolată tăiate bucăţă şi un baton de vanilie.

Se aşază cratiţa pe foc într-un alt vas cu apă şi se amestecă până se îngroaşă crema atât cât să se ţină de lingură. Se freacă spumă untul şi se amestecă în cremă când aceasta s-a răcit.

Se pune crema între foile de tort. Deasupra se glasează cu ciocolată, iar împrejur se pun migdale tăiate mărunt şi rumenite.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite