Cum se pune fasolea verde la borcan. Reţeta specială de conservă a celebrei bucătărese a românilor, Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că iarna bate la uşă, iar legumele gustoase sunt pe cale de dispariţie, vă recomandăm o reţetă de conservă specială a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate.

Se alege fasole fără aţe, fie fasole verde fidea, fie grasă, şi se curăţă. Nu se spală. Separat se amestecă pentru 5 kg de fasole ½ kg de zahăr tos cu 1 kg de sare. Se aşază în borcan un rând de fasole, unul de sare cu zahăr şi aşa mai departe, până se umple borcanul. Până a doua zi fasolea se lasă, aşa că se adaugă din nou fasole şi sare cu zahăr.

Se apasă cu 2 scândurele puse cruciş sub marginea borcanului, astfel încât apa pe care lăsat-o fasolea să le cuprindă. Se leagă borcanul cu hârtie pergament şi se ţine la loc uscat şi răcoros.

Înainte de întrebuinţare se spală cantitatea necesară pentru o mâncare. Pe maşină avem pregătite 2 cratiţe cu apă. Când apa dă în clocot, se pune fasolea într-una din cratiţe, dar nu toată odată, ci câte o mână, astfel încât apa să nu înceteze să fiarbă.

Se lasă să fiarbă un sfert de oră. Se scoate fasolea cu lingura cu găuri în cealaltă cratiţă cu apă care clocoteşte. Se ţine până fierbe complet. Fasolea astfel pregătită va fi fragedă şi potrivit de sărată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite