Cum se pregăteşte şniţelul de legume
0Vă propunem o variantă sănătoasă la clasicul şniţel din carne, după o reţetă foarte gustoasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Ingrediente: 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 4 cartofi, ½ varză, o mână fasole, o mână mazăre verde, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură brânză rasă (şvaiţer sau parmezan), 1 lingură pesmet, untură (sau ulei) pentru prăjit, sare
Mod de preparare:
Se fierb împreună sau separat, în apă cu sare, morcovii, pătrunjelul, cartofii fără coajă, varza opărită mai înainte, fasolea verde şi mazărea boabe; se scurg bine de apă şi se toacă toate, afară de mazăre, potrivit de mărunt.
Separat se amestecă o lingură de făină cu 2 ouă; se adaugă zarzavatul, brânza rasă şi sare dacă mai trebuie.
Se ia cu lingura din compoziţie, se fac chiftele rotunde cu mâna dată prin făină şi se turtesc apoi în formă de şniţel pe un fund presărat cu pesmet. Se rumenesc în untură (sau ulei) şi se servesc cu salată.