Cum se pregăteşte friptura de pulpă de porc marinată. Reţeta Sandei Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Aflacum.ro
FOTO Aflacum.ro

Friptura de porc este foarte apreciată de români. Este un produs consistent, potrivit fie pentru masa în familie, fie pentru o masă festivă. Vă prezentăm aici reţeta de friptură de pulpă de porc marinată din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: 2 kg pulpă de porc, 1 ceaşcă smântână, ½ linguriţă făină, sare. Pentru marinată: ¼ l vin alb, ¼ l oţet, 2 cepe, 1 morcov, 1 fir pătrunjel, 3 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 1 frunză ţelină, 10 boabe piper, sare.

Se alege o bucată de pulpă. Se pun la fiert, pentru marinată, vinul şi oţetul, ceapa şi morcovul tăiate felii, usturoiul, un fir de pătrunjel, o foaie de dafin, o frunză de ţelină, sare, boabe de piper. Se aşază carnea într-un vas de pământ. Se toarnă deasupra marinata răcorită şi se ţine o zi, întorcând carnea de câteva ori pe o parte şi pe alta.

Cu 2 ½ ore înainte de masă se scoate carnea din marinată, se scurge bine şi se pune într-o tavă la cuptor fără nimci altceva, să se rumenească pe o parte şi alta.

După ½ oră se toarnă marinata deasupra cu tot ce se află în ea şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 1 ½ oră, udând carnea din când în când cu zeama din tavă.

Dacă scade prea mult se adaugă câte puţină apă. Când friptura este gata, se scoate şi se ţine la cald. Sosul din cratiţă se scurge de grăsime şi se lasă să dea câteva clocote cu 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de piper.

Separat se amestecă o ceaşcă de smântână cu un vârf de linguriţă de făină, se adaugă sosul trecut prin sită şi se lasă să mai dea un clocot pe maşină. Se taie friptura, se aşază pe o farfurie, se toarnă câteva linguri de sos deasupra, iar restul se serveşte în sosieră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite