Cum se pregătesc plăcintele cu varză. Reţeta memorabilă a Sandei Marin, marea bucătărească a românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcintă cu varză FOTO Practic in bucatarie
Plăcintă cu varză FOTO Practic in bucatarie

Plăcintele cu varză sau vărzările sunt foarte gustoase şi uşor de preparat. Iată aici o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingredinte: ½ ceaşcă de ulei, ½ ceaşcă apă, sare, făină. Umplutura: 1 varză murată mică, 2 linguri ulei, piper.

Mod de preparare:

Se face un aluat din ½ ceaşcă de ulei cu ½ ceaşcă de apă, sare şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale. Se frământă bine şi se lasă să se odihnească un sfert de oră, acoperit cu un şervet.
Din timp se taie mărunt varza murată, se scurge bine de zeamă şi se căleşte cu 2 linguri de ulei (nu se rumeneşte). Se adaugă un vârf de cuţit de piper. Din aluat se întind pe rând două foi de tăiţei.

Se taie pătrate, se umplu cu varză, se întorc colţurile spre mijloc, în formă de plic. Colţurile plicurilor se mai aduc o dată către mijloc şi se lipesc bine, ca să nu iasă varza. Se coc în tavă la foc potrivit. Se pot face şi cu varză proaspătă, care mai înainte trebuie opărită cu borş. Vărzările se servesc calde, dar sunt bune şi reci.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite