Cum se fac clătitele de mălai. De ce ingrediente ai nevoie ca să le pregăteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Despre clătitele de mălai, bucătarul Uica Mihai spune că se gătesc atât de simplu că le-ar putea face şi un începător în ale bucătăriei.

De altfel, nici ingrediente prea multe nu sunt necesare, însă dacă sunt bine potrivite dau un desert delicios pe care puteţi să-l serviţi, fără reţinere, prietenilor, pentru că vor fi încântaţi. Iată, mai jos, reţeta cu micile secrete ale lui Uica Mihai.

“Trebuie să iei un chil de făină de mălai grisat, să îl amesteci cu jumătate de kilogram de făină albă, o linguriţă vârfuită de sare, un strop de piper şi un strop de cimbru uscat, zece ouă proaspete, un pliculeţ de praf de copt, un litru de lapte proaspăt şi un sfert de litru de sifon. Să îţi iasă frecând cu telul un aluat ca pentru clătite obişnuite, doar puţin mai gros.

Şi ungând o tigaie cu unt amestecat cu ulei, să tipăreşti clătite rumen- aurii pe care le ungi cu mujdei de usturoi apoi trânteşti peste ele urdă cu dosul lingurii, ori razi neşte niscaiva, ceva brânză de care ai la îndemână. Eu am o urdă bună ca untul şi o să mai adaug şi mărar tocat fin.

Şi împăturite, clătitele astea numite la noi scoverzi de cucuruz, se cuvine a fi bincuvântate cu un păhăruţ de răchie bună, ca să meargă unse pe gâtlej”, spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite