Lecţia de ecologie. Parada copiilor pentru protecţia biodiversităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada biodiversităţii FOTO ARBDD
Parada biodiversităţii FOTO ARBDD

230 de copii din şcolile din Tulcea, îmbrăcaţi în costume realizate din materiale ecologice, au pornit într-o paradă a biodiversităţii.

La paradă au participat 230 de elevi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ tulcene: Şcoala Gimnazială „Al. Ciucurencu”, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, Şcoala nr. 12, Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” şi preşcolarii de la Grădiniţa şcolii, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, reprezentanţii Asociaţiei Ştiinţifice „Orion”.

Copiii au mers şi la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, unde au fost primiţi de Edward Bratfanof, guvernatorul rezervaţiei. „Mă bucură nespus iniţiativa voastră de a face remarcată Ziua Biodiversităţii prin organizarea acestui marş. Din păcate încă mai întâlnim oameni care gândesc că nu este mare lucru dacă aruncă un PET sau o hârtie în Delta Dunării, dacă deranjează un cuib de păsări, dacă taie un copac, dacă pescuiesc ilegal sau cu unelte interzise. Se înşeală amarnic! Deteriorarea naturii, a mediului în care trăim, poluarea produsă de unele activităţi umane înseamnă ameninţarea sau chiar dispariţia unor specii. Haideţi cu toţii să păstrăm Delta Dunării cât mai curată, pentru noi şi pentru copiii copiilor noştri!”, le-a transmis Edward Bratfanof.

Parada biodiversitătii Tulcea

Biodiversitatea din insule

Data de 22 mai a fost proclamată la nivel mondial drept Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu scopul informării publicului asupra conceptului de biodiversitate şi creşterii responsabilităţii acestuia faţă de lumea în care trăiesc.

Tema de anul acesta a Zilei Internaţionale a Biodiversităţii este „Biodiversitatea din insule“. Insulele planetei se numără printre cele mai fascinante şi mai frumoase locuri, adăpostind o mare parte dintre cele mai fascinante şi mai diverse ecosisteme, cu toată unicitatea lor faunistică şi floristică. Aici găsim peste 50% din diversitatea marină tropicală, cuprinzând adeseori multe specii de plante şi animale endemice – ce nu se mai găsesc nicăieri în altă parte, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“.  

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Lotca solară, un nou produs al campionului Ivan Patzaichin

FOTO Jurilovca, poarta Raiului de la intrarea în Delta Dunării

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO Luncaviţa, satul teilor şi al nopţilor senine


 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite