FOTO Peisaje rupte din poveştile copilăriei în Parcul Naţional Munţii Măcinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuţa din poveste FOTO Parcul Naţional Munţii Măcinului
Căsuţa din poveste FOTO Parcul Naţional Munţii Măcinului

Un fotograf a imortalizat peisaje de basm pe care iarna le-a desenat pe potecile din Parcul Naţional Munţii Măcinului, acolo unde întâlneşti peisaje de stepă, stânci uriaşe şi versanţi impunători.

Parcul Naţional Munţii Măcinului este o arie naturală protejată din Judeţul Tulcea cu suprafaţa de 11.151 hectare.

Munţii Măcinului sunt cei mai vechi munţi din România. Călătorul întâşneşte aici peisaje unice de stepă la baza versanţilor, urmate de păduri cu gorun, mojdrean şi cărpiniţă, stejar pufos ajungându-se la tufişuri pe culmi şi stâncării, apoi pajişti de stepă cu aspect de gol alpin, aflăm de pe site-ul ariei naturale protejate.

Pe teritoriul parcului există una din cele mai vechi, interesante şi cunoscute rezervaţii din ţara noastră – Rezervaţia Naturală Valea Fagilor. Aceasta se remarcă prin prezenţa unică şi viguroasă a fagului tauric ce prezintă caractere intermediare între fagul autohton şi fagul oriental şi a florei de subarboret, unică în Dobrogea şi asemănătoare celei din Crimeea.

În vecinătatea Parcului Naţional Munţii Măcinului se întâlnesc diverse obiective cultural-istorice de un real potenţial turistic: Bazilica cu criptă, Biserica Sfântul Atanasie, Basilica paleo-creştină cu criptă, Fântâna de Leac de pe Culmea Pricopanului, Cetatea romano-bizantină Dinogeţia, Cetatea Romană Noviodunum, Cetatea romană Arrubium oraşul Măcin, Cetatea romană Aegyssus.

De asemenea, în zona Parcului Naţional Munţii Măcinului, se găsesc mai multe lăcaşuri de cult cu semnificaţie istorică: Mănăstirea Celic Dere, Mănăstirea Cocoş şi Mănăstirea Saon.




Vă mai recomandăm:

Munţii Măcin

Poveştile Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Locul unde au iubit şi au murit prinţese şi pescari, piraţi şi amirali

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea


Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata
 

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite