Un descencent al familiei de Habsburg a deschis, lângă Timişoara, cel mai mare Parc Industrial din vestul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreas Bardeau şi prefectul de Timiş, Mircea Băcală, la tăierea panlicii
Andreas Bardeau şi prefectul de Timiş, Mircea Băcală, la tăierea panlicii

Contele Andreas Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, a inaugurat, la Sânandrei (la 10 kilometri de Timişoara), Banat Business Park, cel mai mare Parc Industrial din vestul României.

Contelui Andreas Bardeau este unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din Timişoara. După ce în 2016, a inaugurat modernă clădirea de birouri realizată într-un imobil istoric construit în 1904, de această dată a pus pe picioare cel mai mare Parc Industrial din vestul României. Banat Business Park se află la Sânandrei, la 10 kilometri de Timişoara. 

Banat Business Park este la intersecţia cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – Bucureşti, E69 şi Timişoara. În acest moment, legătura dintre E69 şi A1 se face pe Şoseaua de Centură a Timişoarei, aflată la un km de Banat Business Park şi continuându-se pe drumul actual de legătură DN 691. Parcul Industrial este construit la standarde europene şi beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client.

Acesta are o suprafaţă totală de 856.700 metri pătraţi, plan urbanistic zonal aprobat şi beneficiază de infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client. 

Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilităţile incluse în preţul terenului şi pot fi comasate şi divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat de către un client. Clienţii Parcului Industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor şi impozitelor pe o perioadă de 49 de ani, în condiţiile Legii 186/2013 şi potrivit Hotărârii Consiliului Local al Primăriei Sînandrei nr. 21 din 27.07.2016.

Banat Business

Nemţii deschid o fabrică de produse farmaceutice şi dispozitive medicale

Printre primii clienţi ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanţi furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. 

“B. Braun derulează activităţi în domeniul producţiei de dispozitive medicale şi farmaceutice şi al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajaţi în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiţie de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sânandrei: o fabrică de soluţii perfuzabile, un centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică cu laboratoare specializate şi un nou centru logistic. Demararea investiţiei va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă.” a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Andreas Bardeau s-a mutat la Timişoara la începutul anilor 2000 şi a devenit unul dintre cei mai bogaţi fermieri din România, cu afaceri estimate la aproximativ 100 de milioane de euro. 

„Soţia mea este stră-strănepoata lui Franz Ferdinand, cel omorât la Sarajevo în 1914. În ceea ce mă priveşte, trebuie să ne întoarcem la perioada Mariei Terezia, stră-stră bunicul meu a fost un nepot al ei. Eu, ca austriac, mă simt aici în Timişoara ca acasă. Din toată Transilvania şi Banat, Timişoara este cel mai multicultural oraş. Noi avem teatru german, şcoală în limba germană, iar duminică dimineaţă pot merge la slujba de la Dom, care se ţine în limba germană. Ceea ce îmi place este că în Timişoara numeroase etnii trăiesc în bună colaborare încă de pe vremea Mariei Terezia”, a spus Bardeau, într-un interviu pentru Adevărul.

Inaugurarea centrului de afaceri de pe strada Gh.Doja FOTO Ştefan Both


Georg şi Andreas Bardeau 

Andreas Bardeau este secondat în administraţia afacerii de fiul său, Georg. Bardeau junior locuieşte şi el la Timişoara. El vorbeşte deja perfect limba română. 

Despre holdingul Bardeau

Grupul de firme deţinute de contele Bardeau îşi desfăşoară activitatea în judeţele Arad, Caraş-Severin şi Timiş, fiind specializate în producţie vegetală (grâu, orzoaică, rapiţă, floarea soarelui, porumb, orez) şi zootehnie (vaci şi oi), comercializare de cereale şi transport, turism, construcţii şi imobiliare. Holdingul Bardeau deţine 15.600 de hectare de teren, are în concesiune 5.900 de hectare şi alte 4.500 de hectare arendate de la proprietari. Contele deţine şi suprafeţe importante de pădure.   

Contele Bardeau a fost un puternic susţinător al aderării României la Uniunea Europeană şi s-a folosit de toate relaţiile sus-puse pentru a sprijini politic România în cursa pentru integrare. 

Pe vremea când delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti era condusă de Jonathan Schelee, acesta era un oaspete obişnuit al lui Andreas Bardeau când mergea în zona de vest a ţării. Pentru susţinere, statul român l-a recompensat cu o decoraţie: Ordinul Naţional "Pentru Merit", în grad de ofiţer, care i-a fost decernat în 2005, la Ambasada României din Viena.   


Citeşte şi:
 

Cum a recondiţionat un descencent al Habsburgilor o clădire istorică din Timişoara FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite