Membrii uneia din cele mai temute trupe de interlopi, condamnaţi la ani grei de închisoare. Liderul, achitat într-o primă fază, a primit şase ani şi patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul cumnat al Brigittei Sfăt, Lucian Torj, a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă FOTO Arhivă
Fostul cumnat al Brigittei Sfăt, Lucian Torj, a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă FOTO Arhivă

O judecătoare de la Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul „clanului Torj”. Printre cei mai temuţi interlopi din Banat, membrii grupării Torj au primit ani grei de închisoare, inclusiv liderul trupei de interlopi, Lucian Torj, achitat îtr-o primă fază a fost condamnat după rejudecare la şase ani şi patru luni. Sentinţa nu este definitivă.

Actori într-o adevărată „telenovelă judiciară”, cu restituire la procuror şi casare cu trimitere spre rejudecare, interlopii din clanul Torj au primit după mai mulţi ani de proces o sentinţă pe fond. Cea mai mare surpriză din dosar este tocmai condamnarea liderului reţelei, Lucian Torj, achitat într-o primă fază, la şase ani şi patru luni de închisoare. Practic, Torj a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism şi şantaj, iar la această pedeapsă i s-a aplicat un spor de pedeapsă de un an şi patru luni, urmând ca Torj să execute şase ani şi patru luni de închisoare.

Principalii „locotenenţi” ai  lui Torj au primit pedepse şi mai mari, una din cele mai dure condamnări, 15 ani, primind-o Flucsă Nicolae Sorin. Ciprian Gavrilă a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 8 ani de închisoare, primind un spor de cinci ani, ceea ce i-a adus o pedeapsă de 13 ani de închisoare. Sergiu Burkaş, condamnat la 24 de ani de închisoare pentru uciderea lugojeanului Cristian Ursulescu a mai primit un an, urmând să execute 25 de ani de închisoare.

Ioan Indrei, inculpat în dosarul „clanului Torj” a primit o pedeapsă de opt ani şi şase luni. Dumitru Şeclăman a primit o pedeapsă de şapte ani şi opt luni, iar Daniel Foca a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare. Ciprian Manolache a primit o pedeapsă de opt ani de închiosare, iar Sprânceană Florin-Dumitru a primit patru ani şi patru luni de închisoare. În acelaşi timp, Marius Todirel a primit trei ani de închisoare, iar Cornea Mihai Cristian a fost condamnat la doi ani şi patru luni cu executare. Judecătorii l-au mai condamnat pe Ciurea Neculai la şapte ani şi opt luni de închisoare, iar pe Stoiţi Constantin Adrian la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Stoiţi Gabriel Cosmin a primit un an şi şase luni cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi Stoiţi Tudor Nicolae. Interlopul Marcel Olteanu a primit un an de închisoare cu executare pentru instigare la înşelăciune.

Sentinţa Tribunalului Timiş nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. 

Istoria dosarului „clanul Torj”

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de la trupele speciale au descins în urmă cu patru ani, în februarie 2009, la locuinţele mai multor interlopi suspectaţi de implicarea într-un grup infracţional organizat deosebit de violent. Liderul grupării, Lucian Torj, a fost reţinut atunci alături de 15 „locotenenţi” ai săi.În luna iulie a aceluiaşi an, inculpaţii din „lotul Torj” au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, tentativă de omor, şantaj şi trafic de persoane.  După un an şi jumătate de la trimiterea în judecată, interlopii clanului Torj au fost eliberaţi din arest preventiv şi judecaţi în stare de libertate.

În luna mai a anului 2012,  judecătorul Tribunalului Timiş, Flavius Ionescu, a emis sentinţa prin care Lucian Torj, cel considerat liderul grupării interlope a fost achitat de infracţiunile grave, iar interlopul Sergiu Burkaş a fost achitat de toate acuzaţiile care i s-au adus, fiind declarat nevinovat. Decizia Tribunalului Timiş a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorul Florin Popescu a decis casarea sentinţei date de Tribunalul Timiş şi trimiterea cauzei pentru rejudecare la Tribunalul Timiş, unde a fost pronunţată actuala sentinţă.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite