FOTO Un timişorean a inventat o maşină de spălat bani. Produsul va fi prezentat la Salonul de inventică de la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină de spălat bani FOTO Remi Rădulescu
Maşină de spălat bani FOTO Remi Rădulescu

Inventatorul Remi Rădulescu a brevetat un sistem de sterilizare de bancnote şi monede care a fost deja botezat „Maşină de spălat bani”.

Se spune că pe o bancnotă de hârtie sunt peste 100.000 de bacterii, microbi şi alte microorganisme. Timişoreanul Remi Rădulescu a inventat o maşină de dezinfectat bani, care poate curăţa bancnotele şi monezile în numai câteva secunde. Prototipul „Maşinii de spălat” a fost pus în funcţiune, iar inventatorul este foarte mulţumit de performanţele sale. 

„Vă rog să spuneţi maşină de spălat bani legală, să nu avem probleme cu DNA-ul. Ştie orice copil de gădiniţă că pe bancnote se situează foarte multe microorganisme, bacterii, virusuri care sunt dăunătoare sănătăţii omului. Sistemul este alcătuit dintr-o casă de bani din inox, pe care eu am conceput-o, un bloc automat şi o lampă UV germicidală. Blocul automat realizează legătura funcţională între lampa germicidală şi bancnotele aşezate în casetă. Studiile au demonstrat că lungimea de undă de 254 nanometri este letală pentru bacterii. Sistemul funcţionează foarte bine”, a declarat Remi Rădulescu.


Aparat pentru bănci şi unităţi comerciale


Inventatorul susţine că a încercat înainte şi alte tipuri de radiaţii pentru aparatul său, dar fără rezultate scontate.

„Am folosit şi radiaţii infraroşii care produc căldură. Dar la temperaturi ridicate se modifică proprietăţile fizice şi chimice ale bancnotelor, aşa că am ajuns la soluţia cu radiaţiile ultraviolete. Maşina funcţionează pe bază de radiaţii ultraviolete cu emisie de ozon, care elimină agenţii patogeni”, a adăugat inventatorul. Acesta a luat legătura cu medici bacteorologi din Timişoara, împreună cu care a făcut analize şi teste precise. 

Maşină de spălat bani FOTO Remi Rădulescu


 

Remi Rădulescu susţine că invenţia sa ar fi un real folos băncilor şi unităţilor care lucrează cu mulţi bani. 


„Voi lua legătura cu băncile, dar de un lucru sunt convins. Acest sistem trebuie să funcţioneze global. Nu poate funcţiona doar la câteva casierii sau la câteva bănci. Altfel nu am rezolvat problema”, a mai afirmat timişoreanul. 


Inventatorul susţine că prototipul a costat 400 de euro, inclusiv casa de bani din inox.


„Timpul de funcţionare a lămpi diferă. Am folosit 10 secunde, 30 de secunde, câteva minute, iar acum am reglat să funcţioneze şi manual. Este în funcţie de rezistenţa la iradiere a microorganismelor”, a explicat Răduleascu.

Pleacă la Salonul de la Geneva

Remi Rădulescu se pregăteşte să ducă aparatul la Salonul de Invenţii de la Geneva, care va avea loc la mijlocul lunii aprilie. Este pentru a şaptea oară când inventatorul reprezintă România la prestigiosul salon din Elveţia.

Maşină de spălat bani FOTO Remi Rădulescu

„Autoritatea Naţională de Cercetare şi Inventică m-a selectat din nou pentru aceast salon. Este o bucurie. Eu mă simt foarte bine acolo, vă daţi seama că sunt aproape 1000 de invenţii. O parte din minţile luminate ale planetei. Sper să aibă succes acest sistem”, a mai declarat Remi Rădulescu. 

Timişoreanul a obţinut de-a lungul timpului, la Geneva, şapte medalii, cinci de aur, două de argint şi opt premii speciale. Cea mai dragă invenţie al lui Rădulescu a fost Remball, în 2010, premiat cu medalia de aur. 

Citiţi şi:

FOTO Un sport jucat pentru prima oară la Timişoara a fost premiat la Salonul de Invenţii de la Geneva

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite