Flash-mob în centrul Timişoarei pentru conştientizarea unei probleme mai puţin cunoscute a copiilor noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia de Abilitare "Speranţa", împreună cu mai mulţi parteneri, a pus la cale un eveniment care va avea loc duminică după-amiaza, în Piaţa Operei, şi care face parte din campania "ADHD există!".

Fundaţia de Abilitare ”Speranţa”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Zumba Suada îi invită pe timişoreni duminică, de la ora 16.30 în Piaţa Victoriei din Timişoara, la flash-mob-ul desfăşurat în cadrul campaniei "ADHD există!". Evenimentul se înscrie în cadrul mişcării la nivel mondial de stabilire a zilei mondiale de conştientizare a ADHD şi sensibilizare a societăţii la dificultăţile şi obstacolelele pe care le întâmpină persoanele afectate de această tulburare.

În paşi de Zumba, pe coregrafia pregătită de Suada, se vor alătura nouă peste 200 de elevi din 11 şcoli din Timişoara şi judeţul Timiş, studenţi voluntari, comunitatea locală, reprezentanţi ai organizaţiei ADDISS din Londra şi bineînţeles grupul Zumba Suada. De asemenea vor fi distribuiţi fluturaşi cu miturile şi realităţile referitoare la cauzele şi caracteristicile specifice copiilor care prezintă deficit de atenţie cu hiperactivitate (ADHD).

"Hai să ne deschidem mintea şi inima. O mai bună informare, o diagnosticare corectă şi cât mai timpuriu posibil, o corectă atitudine a societăţii, poate schimba viaţa a mii de copii şi adulţi afectaţi de această tulburare", este mesajul organizatorilor evenimentului.

Ce este ADHD

Organizatorii flash-mob-ului explică de ce conştientizarea acestei probleme este importantă: "ADHD este o tulburare psihiatrică gravă care afectează între 5-7% dintre copii şi între 4-5% dintre adulţii din întreaga lume. Tulburarea reprezintă un subiect al cercetărilor ştiinţifice de mai bine de un secol. Trebuie subliniat faptul că ADHD este una dintre tulburările de sănătate mintală care perturbă cel mai mult ariile cheie ale vieţii celor afectaţi. În copilărie şi adolescenţă afectează grav performanţele educaţionale, adesea cauzând eşec şcolar. Perturbă, de asemenea, buna funcţionare a familiei, relaţia cu colegii, activităţile în comunitate, ca să nu vorbim despre efectul pe care îl are asupra sănătăţii în general. În viaţa de adult s-a demonstrat că afectează în mod negativ comportamentul: conducerea imprudentă a vehiculelor, gestionarea greşită a banilor şi, bineînţeles, activitatea la locul de muncă. În acelaşi timp are un impact semnificativ asupra vieţii de cuplu şi a creşterii copiilor".

Citeşte şi:

FOTO Oamenii care bagă boala la apă. Tratament cu voluntari pentru copiii bolnavi din Timişoara

PORTRET Letiţia Baba dă speranţă celor cu dizabilităţi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite