A murit mafiotul sârb Ratko Buturovici, prietenul lui Adrian Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratko Buturovici, unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din Serbia, a fost găsit mort într-unul din hotelurile sale din Novi Sad.

Ratko Buturovici, supranumit Bata Kan Kan, a fost găsit fără suflare în biroul său din hotelului Park, unul din cele trei hoteluri deţinute de el în Novi Sad. 
 

Conform poliţiştilor sârbi, citaţi de agenţia Tanjug, după cercetările preliminare, patronul echipei de fotbal Vojvodina Novi Sad a murit din cauze naturale, medicii negăsind leziuni pe corpul acestuia. 


Excentricul Ratko Buturovici a fost un prieten aproiat al lui Adrian Mutu, care a şi postat postat pe pagina oficială de twitter: “Odihneşte-te în pace Ratko Buturovici, odihneşte-te în pace prietenul meu”.

Este de notoritate fuga fotbalistului din cantonamentul naţionalei, după meciul Serbia-România, de la Belgrad. Mutu a plecat la Novi Sad la invitaţia lui Buturovici şi a petrecut alăuri de acesta în discoteca hotelului de cinci stele.

Ratko Buturovici i-a propus lui Mutu ca la finalul carierei să joace pentru Vojvodina Novi Sad, echipă la care a fost legitimat, în urmă cu trei ani, şi un alt internaţional român, Alin Stoica.
 

Buturovici s-a născut în 17 iulie 1956, la Niksici, fiind verişor cu primul ministru al Muntenegrului, Milo Djukanovici.


Avea afaceri cu hoteluri, restaurante, agenţi de pază şi închirieri maşini. A fost proprietarul hotelurilor Leopold I, Petrovaradin şi Park (cel mai mare şi mai luxos din provincia Vojvodina) din Novi Sad.

Buturovici era patronul echipei de fotbal Vojvodina Novi Sad. A mai ocupat funcţia de preşedinte al Federaţiei de Box din Muntenegru, vicepreşedintele Federaţiei Sârbe de Box,  preşedintele echipei elene de baschet PAOK Salonic, dar şi finanţator al echipei de baschet Radniciki Novi Sad.


De-a lungul vieţii sale a fost arestat de mai multe ori. Butorovic a fost acuzat că este principalul lider al mafiei fotbalului muntenegrean, participând la meciuri aranjate. El a fost arestat pe 29 ianuarie 2008 pentru mită, după a plătit 6.000 de euro arbitrilor, pentru ca echipa Vojvodina să câştige meciul cu FK Mladost, la un scor cerut de Bulatovici.
 

Ratko Buturovici a scăpat din două tentative de asasinat. În 2009 maşina lui i-a fost incendiată în faţa hotelului Park.


Citiţi şi:

Mutu a fugit la Novi Sad la invitaţia unor interlopi celebri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite