Cu sprijin financiar de la buget, tot mai mulţi tineri timişoreni se gândesc să-şi deschidă afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O informaţie găsită pe internet l-a ajutat pe un tânăr timişorean să îşi deschidă o afacere. Statul sprijină aceatsă categorie socială să înceapă un business prin intermediul societăţilor de tip SRL-D, acordând şi sprijin financiar de la buget. Daniel Caba vrea să profite de acest ajutor şi a gândit un plan de afaceri pentru o firmă în domeniul alimentar.

O simplă greşeală poate sta la baza demarării unei asemenea afaceri. Chiar dacă funcţionează deja de trei ani, acest tip de firmă este destul de puţin cunoscut. „Am aflat de acest tip de firmă de pe internet. Recunosc, din greşeala, căutam cu totul altceva. Programul de sprijin e fncţional deja de trei ani. Am găsit informaţiile şi am căutat date mai detaliate. Sprijină proiectele pentru începatori”, am aflat de la Daniel Caba, proaspăt intrat în lumea afaceriştilor tineri.

El spune că acest proiect, al societăţilor cu răspundere limitată pentru tineri, vine ca o mănuşă pentru cei care chiar vor să deschidă o afacere.

„Este un proiect excelent pentru o afacere aflată la început de drum.  Statul sprijină timp de patru ani SRL-ul înfiinţat de tinerii antreprenori. La înfiinţarea firmei eşti scutit de plata sumelor aferente operaţiunii. De la aproximativ 900 de lei cât costă să înfiinţezi un SRL în mod normal, plăteşti doar capitalul social, adică 200 de lei. De asemenea, ai scutiri de impozit şi taxe dacă ai între 2 şi 4 perssoane angajate. Dacă sunt mai mulţi, se obţine scutirea doar pentru aceştia”, ne-a mai declarat Caba.

Miza pentru aceste proiecte este legată şi de suma pe care întreprinzătorul o poate primi de la Bucureşti. De la buget se pot obţine până la 10.000 de euro. În acest an sunt peste 1000 de cereri şi sunt bani pentru finanţarea la valoarea maximă a 490 de firme. Din practică se poate spune că nu toate firmele primesc 10.000 de euro, iar banii sunt folosiţi pentru susţinerea altor proiecte, deci numărul firmelor finanţate este mai mare.

Se pare că numărul solicitărilor pentru acest tip de firmă este în creştere, tot mai mulţi sunt interesaţi să devină oameni de afaceri. „Nu a fost greu să facă această firmă, nu e neapărat multă birocraţie, în plus, doamnele de la Registrul Comerţului sunt superamabile. Problemă a fost că am fost programat la întocmirea dosarului la o săptămână de la rezervarea numelui. Am aflat că sunt foarte multe solicitări de înfiinţare pentru acest SRL-D”, a încheiat Caba.

Dacă va reuşi să acceseze finanţarea, Caba va începe o mică afacere în domeniul alimentar. Deocamdată se gândeşte la cele mai bune posibiltăţi de achiziţionare a utilajelor pentru a-şi pune pe picioare ideea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite