Ce merge prost în Piaţa Badea Cârţan, recent inaugurată: chioşcuri prea mici şi frig prea intens

Ce merge prost în Piaţa Badea Cârţan, recent inaugurată: chioşcuri prea mici şi frig prea intens

Ample acţiuni de control în pieţe din Sectorul 1, în perioada Sărbătorilor de iarnă

Lucrările la Piaţa Badea Cârţan, care au costat jumătate de milion de euro, au fost încheiate, dar comercianţii nu sunt mulţumiţi. În urmă cu câteva luni, în plin sezon de vară, comercianţii din Piaţa Badea Cârţan s-au mutat în Piaţa Traian.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Transhumanţa“ a fost cauzată de lucrările care s-au realizat la Piaţa Badea Cârţan, una din cele mai importante pieţe din Timişoara. Şantierul a fost deschis pentru refacerea lucrărilor la acoperiş, vechea copertină fiind ieşită din perioada de garanţie. „Am reuşit să terminăm o reparaţie capitală şi o investiţie la Piaţa Badea Cârţan. Valoarea lucrărilor este de 21 de miliarde de lei vechi, din profitul societăţii, bani care sunt aprobaţi pentru investiţii”, a spus şeful Administraţiei SC Pieţe SA, Victor Ştefan.


Potrivit directorului de la Pieţe, prelata cea veche trebuia înlocuită pentru că începuse să plouă prin ea. De asemenea, au fost construite şi 12 puncte de vânzare pentru micii meşteşugari care vând coşuri, mături sau cozi de topor, coasă sau lopată.


Chioşcuri noi şi investiţii


Odată cu reparaţiile de la Badea Cârţan s-au realizat şi câteva lucrări noi, cum ar fi cele 26 de chioşcuri care împrejmuiesc piaţa. Închise cu geamuri şi uşi din termopan şi dotate cu apă curentă, chioşcurile sunt destinate comerţului de flori şi produselor alimentare. „Sunt prea mici!”, s-a revoltat unul dintre pieţari. Cei mai mulţi sunt, însă, nemulţumiţi de faptul că piaţa piaţa nu a fost închisă ermetic. „Trebuia să o închidă de jur împrejur. Oamenii ăştia care stau toată ziua aici trag un curent de mori”, a spus un bătrân pentru care piaţa este a doua casă. Administratorul pieţelor din oraş îi linişteşte, însă, pe pieţari. Reclamele vor face căldură.


„Mai avem de realizat nişte membrane pentru reclame care vin şi închid în totalitate părţile laterale. Oamenii nu vor mai trage curent”, a mai spus şeful Pieţelor, Victor Ştefan. Acesta a mai anunţat că următoarea investiţie majoră va fi în Piaţa 700, unde vor fi modernizate spaţiile pentru florari. De asemenea, din această săptămână a fost aprobat şi proiectul de modificare a regulamentului Telpark, printre care parcarea în jurul pieţelor este limitată la două ore.


Vom realiza nişte membrane pentru reclame şi oamenii nu vor mai trage curent
Victor Ştefan, director SC Pieţe SA

citeste totul despre: