Povestea absolventului care a terminat cu 10 Politehnica Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Suciu a stat în cămin pe timpul studenţiei
Andrei Suciu a stat în cămin pe timpul studenţiei

Un tânăr din Târgu-Jiu a reuşit să termine Universitatea Politehnică Bucureşti, considerată a fi una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară, ca şef de promoţie. Andrei Suciu a absolvit  cu media 10 toţi anii de studiu şi licenţa.

Andrei este un tânăr cu o minte sclipitoare, iar absolvirea facultăţii ca şef de promoţie nu reprezintă o surpriză pentru fosta lui dirigintă, Mihaela Runceanu, care i-a fost şi profesoară de informatică şi a avut un rol important în dezvoltarea lui intelectuală. A reuşit să termine facultatea cu o medie mai mare decât cea din liceu. „Nu mă surprinde, pentru că era foarte bun la informatică şi matematică. În liceu a fost nevoit să înveţe la discipline care nu-i plăceau la fel de mult, iar în facultate a avut posibilitatea să studieze numai ceea ce-i place“, ne explică Mihaela Runceanu succesul obţinut de fostul ei elev. 

Andrei Suciu a absolvit Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“. Îşi aduce aminte de profesorii care i-au influenţat cel mai mult formarea sa: „Nu mai ştiu exact cu ce medie am terminat liceul, dar cred că a fost undeva la 9,90, iar la bacalaureat am obţinut media 9,96. Ca profesori reprezentativi aş putea să menţionez pe domnul Mircea Constantinescu, de matematică, care şi-a adus aportul la pregătirea şi formarea mea pe toată perioadă liceului, şi pe doamna Mihaela Runcean, care şi-a dat interesul ca să ajung unde sunt astăzi. Am aplicat la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ pentru că ştiam că este unul dintre cele mai bune din Gorj şi că toţi profesorii de acolo sunt serioşi şi fac tot ce le stă în putinţă ca să te pregătească“.

A intrat primul la facultate 

Andrei s-a decis să urmeze acelaşi drum ca şi tatăl său. A intrat primul la Facultatea de Telecomunicaţii din cei 700 de candidaţi. „M-am decis să dau la Politehnică în clasa a XII-a. Părinţii sunt ingineri şi am avut aceeaşi vocaţie. Am ales domeniul telecomunicaţii, la fel ca tatăl meu, ştiind că îmi oferea perspective promiţătoare în privinţa angajării. Am susţinut examen de admitere, dar nu a fost foarte dificil, pentru că m-am pregătit foarte mult şi nu am întâmpinat probleme. Am intrat şi primul la facultate. Am luat 10 la examenul de admitere, la care s-a adăugat media de la bac“, ne povesteşte Andrei.  

Şef de promoţie din cămin 

Tânărul gorjean nu şi-a propus să termine facultatea ca şef de promoţie, însă rezultatele au venit de la sine şi l-au încurajat să înveţe tot mai mult. Andrei spune că a ştiut să se şi distreze în timpul anilor de facultate: „Nu mi-am propus de la început să termin 10. Nu mă gândeam că aşa o să fie, dar am dat dovadă de seriozitate şi m-am gândit că este în interesul meu să învăţ. Am ştiut cum să-mi organizeze timpul şi să fac un echilibru între învăţat şi distracţie. Am acordat mult timp învăţăturii, pentru că a fost nevoie de acest lucru pentru a obţine rezultate foarte bune, dar m-am şi distrat“. 

andrei

Andrei este un tânăr modest. A preferat să stea în timpul facultăţii la cămin, pentru a trăi viaţa studenţească. „Am stat la cămin. Am locuit acolo cu un băiat din Târgu Jiu pe care îl cunoşteam de mai mult timp şi era la fel de serios ca şi mine. Nu ar fi fost o problemă să stau în gazdă, dar am preferat căminul pentru că aşa eram mult mai aproape de viaţa studenţească, iar petrecerile din cămin sunt deosebite. În plus, căminul este situat foarte aproape de facultate şi ajungeam într-un minut“, ne povesteşte şeful de promoţie. 

Salariu de peste 1000 de euro

Andrei s-a angajat la o firmă de comunicaţii din Bucureşti şi câştigă un salariu de peste 1000 de euro. Acum vrea să se înscrie la masterat, iar apoi la doctorat şi îşi doreşte să activeze în mediul universitar. Nu l-a tentat să plece din ţară, deşi nu a dus lipsă de oferte: „Am un salariu destul de bun, având în vedere că sunt abia la început. Am aflat de acest job, am aplicat şi au urmat mai multe interviuri. O să lucrez în domeniul în care m-am pregătit, adică în comunicaţii mobile. Este un domeniu în care poţi să te dezvolţi foarte mult. Nu a contat neapărat faptul că am, terminat facultatea ca şef de promoţie. Mi-aş dori să rămân în România, să lucrez şi să-mi continui studiile. Aş fi putut să fac masterul şi în străinătate, dar am găsit un loc de muncă mulţumitor şi deocamdată vreau să rămân în ţară. În facultate mi-a plăcut în mod special partea de prelucrare de semnal cu domnul profesor Lucian Stanciu şi spre asta vreau să mă îndrept în continuare la master şi doctorat, după care să activez în mediul universitar“.  

Sfatul lui Andrei 

Şeful de promoţie are un sfat către studenţii care vor să-şi croiască un viitor: „Să dea dovadă de multă seriozitate în timpul facultăţii şi să înveţe, deşi unii sunt de părere că multe dintre discplinele studiat în timpul facultăţii nu le sunt necesare ulterior, dar eu cred că e bine să înveţi, pentru că nu se ştie ce faci în viaţă şi către ce te  îndrepţi şi e bine să acumulezi cât mai multe informaţii din cât mai multe domenii pentru că, la un moment dat, îţi vor fi de folos. Cu cât ştii mai multe cu atât eşti mai folositor“. 

Apreciat de foştii profesori din liceu 

La festivitatea de premiere de la Sala Palatului a fost invitat să participe şi Gheorghe Nichifor, directorul şcolii la care tânărul de excepţie a absolvit. Cu această ocazie i s-a acordat o diplomă de excelenţă pentru pregătirea absolventului de excepţie. „A fost un moment emoţionant. A fost pentru prima dată când au fost invitaţi şi directori liceelor la care şefii de promoţie au absolvit". 

Profesoara de informatică Mihaela Runceanu vorbeşte la superlativ despre Andrei Suciu, un elev pe care mai rar i-a fost dat să-l întâlnească: „Andrei a fost timpul foarte motivat şi a stiut în permanenţă ce vea să facă. Este un tânăr foarte inteligent, ambiţios, foarte bine educat , cu mult bun simţ. M-am bucurat că a învăţat mai bine ca în liceu şi a reuşit să termine cu 10 facultatea. Are o inteligeneţă nativă extraordinară, dar, în acelaşi timp, este şi foarte modest. Am amintiri frumoase legate de el. Mă surprinde puţin faptul că vrea să rămână în învăţământ pentru că salariile sunt foarte mici“. Aceasta explică şi rezultatele foarte bune obţinute în ultimii ani de Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, care a fost pe primul loc din judeţ în privinţa promovabilităţii la bacalaureat şi la admiterea la liceu: „La acest liceu se învaţă mai serios. Exigenţa este mai mare la noi. Elevilor li se cere să înveţe mai mult“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite