Care sunt tatuajele preferate ale deţinuţilor: manelişti celebri şi titluri de melodii cunoscute

Care sunt tatuajele preferate ale deţinuţilor: manelişti celebri şi titluri de melodii cunoscute

Expoziţia este deschisă la Muzeul Judeţean de Istorie                                               FOTO: Alin Ion

O expoziţie inedită cu tatuajele deţinuţilor care s-au aflat în Penitenciarul Târgu Jiu a fost organizată, ieri, la Muzeul Judeţean de Istorie chiar de către Poliţia Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aproximativ 40 de planşe fotografie cu tatuaje ale deţinuţilor care şi-au ispăşit pedepsele de-a lungul anilor în Penitenciarul Târgu-Jiu au fost expuse la Muzeul Judeţean Gorj, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Curatorul expoziţiei a fost agentul şef principal de poliţie Aurelian Şuţă. Expoziţia a fost deschisă la Muzeul Judeţean de Istorie şi poate fi vizitată în perioada următoare. 
 
Mesaje în limba engleză scrise greşit
 
Tatuajele deţinuţilor au fost fotografiate şi explicate. Aurelian Şuţă, care este cunoscut mai ales ca artist caricaturist, a precizat că tatuajele au evoluat atât în privinţa desenelor şi simbolurilor, dar şi a tehnicii de realizare. Oamenii legii reprezin tă un avantaj pentru oamenii legii care reuşesc să-i prindă mai uşor pe infractori. „Sunt reprezentări şi prin desen şi prin nume proprii. Aceste tatuaje sunt spectaculoase, nu pentru că ar apărea foarte des, ci, pe de-o parte, prin execuţie, iar pe altă parte prin ce anume discută ei. Simbolistica este adesea întâlnită în simbolurile creştine, cum ar fi ancora. 
 

 
Ea este asociată cu un simbol marinăresc, însă ancora este reprezentarea nădejdii, iubirea şi credinţa. Avem pe lângă acestea şi nume de manelişti, ale unor echipe de fotbal, avem şi numele deţinătorilor, dar unele scrise greşit. Mesaje în limba engleză, unele scrise greşit, numele unor cântece. Avem şi tatuaj cu un cod de bare, este interpretat ca fiind o formă de protest la adresa globalizării, la adresa transformării omului într-un produs. Nu sunt sigur că aceia care şi-au tatuat codul de bare cunosc aceste semnificaţii”, a spus Aurelian Şuţă.
 
 
citeste totul despre: