Brâncuşi „pictat“ din 7.000 cuie şi 20 de kilometri de aţă. Ce dimensiuni are tabloul uriaş făcut în tehnica String Art

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretul lui Brâncuşi a fost realizat din 7.000 de cuie şi 20 de kilometri de aţă FOTO Alin Ion
Portretul lui Brâncuşi a fost realizat din 7.000 de cuie şi 20 de kilometri de aţă FOTO Alin Ion

Patru tineri români, care fac parte din comunitatea „Cufir“, au realizat o lucrare de string art de dimensiuni impresionante, care îl înfăţişează pe marele sculptor Constantin Brâncuşi. Opera va fi vândută, iar banii obţinuţi vor fi donaţi pentru cumpărarea „Cuminţeniei pământului“.

Portretul lui Brâncuşi, care are o înălţime de doi metri, a fost dezvelit luni, 19 septembrie, chiar sub Poarta Sărutului din Târgu Jiu, sub privirile mai multor turişti.

„Este o opertă tribut, care conţine 7.000 de cuie şi 20 kilometri de aţă. Este cea mai mare lucrare făcută de noi până acum. Are o înălţime de 2 metri şi lăţimea de 1,30 metri. Ne-a luat destul de mult timp ca să o realizăm, dar vorba marelui sculptor: «Lucrurile nu sunt greu de făcut, trebuie să te pui în starea de a le face»“, a spus Rareş Mateescu, unul dintre artişti. 

Comunitatea „Cufir“

Proiectul dezvoltat de comunitatea de artişti „Cufir“ se cheamă „Ciocâlteul lui Brâncuşi“. Până acum s-a derulat prima etapă a proiectului. O parte dintre cuiele folosite la realizarea lucrării de string-art au fost scoase la vânzare cu 10 lei bucata.

Au fost cumpărate cuie în valoare de aproximativ 9.000 de lei. Numele donatorilor va fi trecut pe spatele lucrării. Din comunitatea „Cufir“ fac parte Remus Rădvan, coordonatorul activităţilor, din Târgu Jiu, care este în prezent plecat la studii în Londra, Rareş Mateescu, din Deva, Andrei Mimiş, din Drobeta Turnu Severin, şi Gabriela, din Timiloara. Toţi au fost sau încă mai sunt studenţi au Universităţii de Vest din Timişoara şi au pus pe roate un proiect comnun din care îşi câştigă existenţa.

Cufir

 Cea mai mare lucrare pe care au realizat-o

Proiectul a fost lansat în urmă cu trei săptămâni în oraşul lui Brâncuşi. În tot acest timp, cei patru tineri au lucrat la realizarea portretului lui Brâncuşi, cea mai mare lucrare realizată de ei până acum. Artiştii au întâmpinat dificultăţi în realizarea lucrării, ca urmare a dimensiunii acesteia. „Ne-am străduit să contribuim şi noi aşa cum putem la achiziţionarea Cuminţeniei Pământului şi, fiind o comunitatea de artişti, ne-am gândit să contribuim prin ceea ce ştim noi să facem mai bine, şi anume string art. Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm, deşi am întâmpinat şi dificultăţi să realizăm un tablou de o dimensiune de acest fel. Ni s-a părut destul de interesant să adoptăm o astfel de tehnică pentru o celebritate din domeniul sculpturii“, a precizat Andrei Mimiş. 

Lucrarea va fi prezentată în mai multe oraşe din ţară

Cufir


Opera realizată de artişti va fi prezentată în mai multe oraşe din România, iar, la final, va fi oferită spre vânzare. „O să avem un tur prin ţară, unde opera va fi expusă în diverse locaţii, pentru ca oamenii să observe ceea ce înseamnă o lucrare de acest fel şi, mai mult decât atât, să conştientizeze la ceea ce au contribuit. O să-i îndemnăm pe vizitatori să-şi facă selfie cu lucrarea pentru că în spatele ei se află contribuţia a 1.000 de oameni. Îndemnăm populaţia să facă în continuare donaţii pentru achiziţionarea «Cuminţeniei pământului». Pe 27 septembrie va avea loc licitaţia. O să vedem dacă va fi online ori în cadrul unei gale. Întreaga sumă se va dona fie pentru «Cuminţenia pământului», fie se va începe proiectul de a se reabilita Parcul Coloanei“, a spus Rareş Mateescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite