55.000 de medicamente şi o armă au fost confiscate de la suspecţii de trafic de stupefiante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost reţinuţi
Suspecţii au fost reţinuţi

Doi romi, mamă şi fiu, din cartierul Panduraşul din Târgu Jiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj, pentru trafic de stupefiante, după ce în locuinţa lor s-au găsit peste 15.000 de pastile Xanax.

Poliţiştii au plecat din locuinţa ţiganilor cu mai multe cutii în care se aflau medicamentele cu efect psihotrop care urmau să ajungă în străinătate, în special în Norvegia. DIICOT a efectuat, ieri, patru percheziţii în judeţul Gorj, trei la Târgu Jiu şi una la Târgu Cărbuneşti, 12 persoane fiind duse la audieri. Printre cei cercetaţi se află şi farmacişti. 

Ancheta desfăşurată în mai multe judeţe este condusă de DIICOT Gorj, care, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Craiova, au efectuat, ieri, 14 percheziţii domiciliare  pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiului Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componenţă substanţe cu efect psihoactiv, 200.000 de ţigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum şi o armă cu glonţ de calibru 8 mm.

Stupefiantele urmau să ajungă în Norvegia

Medicamentele proveneau din România, Serbia şi Bulgaria, urmând să fie vândute în Norvegia. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria  medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60 Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor.  Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

55.000 de medicamente şi o armă, confiscate după percheziţii

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componenţă substanţe cu efect psihoactiv, 200.000 de ţigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum şi o armă cu glonţ de calibru 8 mm.

Târgu Jiu
Potrivit oamenilor legii, medicamentele cu efect psihotrop erau achiziţionate de la distribuitori de medicamente. „S-a stabilit că membrii grupului  procurau drogurile de risc  de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele  erau  distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce îsi desfăşura activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj  şi care asigurau  finanţarea şi apoi transportul în afara ţării“,

se mai arată în comunicatul DIICOT.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite