2.000 de oameni au cerut la Târgu-Jiu demisia Ministrului Energiei. PSD s-a lăudat că scoate în stradă 10.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La miting au participat 2000 de manifestanţi, deşi se anunţase participarea a 10.000 de protestatari
La miting au participat 2000 de manifestanţi, deşi se anunţase participarea a 10.000 de protestatari

Liderii filialei PSD Gorj au organizat joi, 25 februarie, un miting de protest împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) de la Târgu-Jiu la Bucureşti.

La manifestaţia care a avut loc în Piaţa Prefecturii, de la ora 17,00, au participat în jur de 2.000 de persoane mobilizate de liderii PSD, cu toate că organizatorii anunţaseră 10.000 de participanţi. Majoritatea protestatarilor fac parte dintre angajaţii companiei energetice, îngrijoraţi că mutarea sediului la Bucureşti le-ar putea cauza pierderea locurilor de muncă. La miting au luat parte şi lideri ai PNL Gorj, printre care şi co-preşedintele filialei locale, Dan Vâlceanu.

„Este nevoie de solidaritate în această perioadă. Sper ca pe data de 29 februarie, la Adunarea Generală a Acţionarilor CEO, propunerea de mutare a sediului companiei să primească vot negativ. Directoratul Complexului Oltenia a făcut deja o propunere Consiliului de Supraveghere ca sediul să rămână la Târgu Jiu“,

 a spus Dan Vâlceanu. 

Galeria Pandurii a fost prezentă la miting

La miting a fost prezent primarul liberal al oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihaiu Mazilu, care a şi luat cuvântul şi a susţinut menţinerea sediului CEO la Târgu Jiu. Şi alţi primari au fost prezenţi la manifestare. „De câte ori va fi nevoie o să venim pentru păstrrarea lolcurilor de muncă şi stabilitatea locului de muncă, pentru că salariul unui miner înseamnă o familie de trei-patru suflete“, a precizat primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu. În acelaşi timp, protestatarilor li s-au alăturat membri ai galeriei echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, nemulţumiţi că decizia de mutare a sediului ar putea diminua bugetul grupării sportive, alimentat, printre altele, şi din cotizaţii ale angajaţilor CEO. 

Manifestanţii au cerut demisia directorului CEO, Laurenţiu Ciobotărică şi a ministrului Energiei, Victor Grigorescu. În acelaşi timp au scandat şi lozinci împotriva Guvernului Cioloş şi au făcut apel la unitate locală. 

Protestul a fost sprijinit şi de către CNSLR Frăţia, unii lideri sindicali fiind prezenţi la miting.

CEO

20 de angajaţi CEO, în greva foamei

Protestul de joi vine în continuarea unei manifestaţii similare organizate pe 17 februarie de către liderii PNL Gorj. La mitingul de săptămâna trecută au participat în jur de 3.000 de persoane, iar mesajele transmise au fost identice. 20 de angajaţi ai complexului energetic au făcut greva foamei în intervalul 14-21 februarie, iar ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a deplasat la Târgu-Jiu pe data de 19 februarie pentru a încerca să-i convingă să renunţe la forma extremă de protest.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite