VIDEO Zeci de micuţi au devenit "Cercetaşi Carpatini". Au cutreierat dealurile şi au găsit o comoară "delicioasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Cernea, împreună cu soţul ei, Costin, reprezintă echipa Artelier, locul unde copiii vin de mult timp să îşi dezvolte creativitatea, talentele şi să îşi descopere vocaţia
Roxana Cernea, împreună cu soţul ei, Costin, reprezintă echipa Artelier, locul unde copiii vin de mult timp să îşi dezvolte creativitatea, talentele şi să îşi descopere vocaţia

După modelul american, mai mulţi tineri din Târgovişte, afiliaţi atelierui de pictură şi de alte activităţi pentru copii, ARTelier, au organizat prima ediţie "Cercetaşii Carpatini". Zeci de micuţi (4-12 ani) au fost scoşi într-o pădure de la marginea oraşului şi au fost angrenaţi în căutarea de insecte şi fructe de pădure, dar şi în găsirea unei comori.

"Dorim să creăm o comunitate de oameni care doreşte să se reconecteze cu lumea naturală, ne dorim ca împreună să revenim la originile noastre sălbatice, de spirite libere, să schimbăm rutina şi să ne găsim tihna, să ne întoarcem în natură, să o îmbrăţişăm, să o iubim şi să o protejăm. Misiunea noastră este de a îmbunătăţi sănătatea tuturor indivizilor, de a ocroti şi conserva viaţa sălbatică şi resursele naturale ale ţării noastre, prin a inspira oamenii să se întoarcă la natură. Ideea unei comunităţi care să se dezvolte în mijlocul naturii ne-a venit din necesitatea de a trăi într-un mod mai curat, mai simplu, călătorind pentru a ne vindeca, de a ne îmbogăţi viaţa cu darurile ce ne aşteaptă pe cărările pădurilor şi munţilor noştri", ne-a spus Roxana Cernea, ARTelier.

cercetasii carpatini

După ce au găsit comoara - care a constat în bănuţi dulci de ciocolată - cei mici au fost aşteptaţi într-o poieniţă cu ceai cald gătit la ceaun şi cu bezele pârlite în foc.

Oamenii din spatele proiectului 

Roxana Cernea, împreună cu soţul ei, Costin, reprezintă echipa Artelier, locul unde copiii vin de mult timp să îşi dezvolte creativitatea, talentele şi să îşi descopere vocaţia.   

Ceilalţi coechipieri în acest proiect, Iulia Tilvan autoarea cărţii pentru copii „Oraşul mic cu poveşti mari”, alături de partenerul ei, Ionuţ, sunt pasionaţi de viaţă sălbatică, de călătorii în natură, de birdwatching, tehnici de supravieţuire în natură, cunoaşterea plantelor şi a animalelor sălbatice, ocrotirea şi conservarea mediului înconjurător, de trasee montane, de camping, de scris şi lectură, dorind să inspire cât mai mulţi oameni să adopte un stil de viaţă mai sănătos, mai conectat la energia verde a naturii. 

cercetasii carpatini

De asemenea, au fost aproape noi voluntari şi colaboratori pricepuţi în lucrul cu copiii, psihologi, artişti, specialişti, sportivi, care ne vor ajută să creăm cele mai vii experienţe pentru comunitatea noastră de Cercetaşi Carpatini.

Fondatorul mişcări cercetasesti este Lordul Baden Powell, născut la Londra pe 22 februarie 1857.

Urmând o carieră militară, Baden Powell, încearcă să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activităţi distractive pentru ridicarea moralului trupelor.

În urma unui succes de excepţie este distins, la Londra, de către regina Victoria, cu Ordinul Bath şi avansat la gradul de general-maior. Această avansare marchează finalul strălucitei sale cariere militare, urmând ca Sir Robert Baden Powell să îşi dedice viaţa promovării păcii şi toleranţei.

În 1907, între 27 iulie şi 8 august, organizează pe coasta de sud a Angliei (insula Brownsea), o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educaţie non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă şi progresul personal, prin forţele proprii.

Acesta este momentul când ia naştere Cercetăşia, o mişcare care, în scurt timp, a luat o amploare deosebită în toate regiunile lumii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite