Tehnologia ne distruge vederea. Boala ochilor uscaţi, mai răspândită decât se crede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raportul publicat în BMC Oftalmologie a arătat faptul că cei mai afectaţi sunt copiii, care petrec mai mult timp cu ochii în telefoane
Raportul publicat în BMC Oftalmologie a arătat faptul că cei mai afectaţi sunt copiii, care petrec mai mult timp cu ochii în telefoane

Omul modern petrece prea mult timp cu ochii în tehnologie (telefoane, tabelete, laptop, televizor), ceea ce afectează vederea. Un nou studiu, publicat iniţial de Independent.co.uk, arată că telefoanele inteligente produc mai multe pagube decât am bănuit până acum.

Raportul publicat în BMC Oftalmologie a arătat faptul că cei mai afectaţi sunt copiii, care petrec mai mult timp cu ochii în telefoane, ceea ce cauzează boala ochilor uscaţi. Documentul a arătat că doar o lună în care telefoanele au fost excluse din viaţa copiilor, simptomele ochilor uscaţi au fost reduse semnificativ. 

Boala ochiului uscat este o afecţiune care apare atunci când ochii nu produc destule lacrimi, ceea ce duce la aparitia ochilor roşii, umflaţi şi iritaţi. De obicei, asociate cu persoanele în vârstă, specialiştii au constatat că este din ce în ce mai răspândită şi în rândul copiilor.

Când ne uităm la ecrane, ochiul clipeşte mai puţin ceea ce înseamnă că lacrima se evaporă mai repede şi riscul de boală a ochilor uscaţi creşte.

Sindromul de ochi uscat este o afecţiune cronică şi care, dacă nu este tratată, se poate agrava. În cele mai multe dintre cazuri, ochii uscaţi pot fi trataţi cu succes, de obicei rezultând un confort vizibil mai mare al ochilor, mai puţine simptome de ochi uscaţi şi, uneori, o vedere mai clară. Deoarece boala uscată a ochilor poate avea o serie de cauze şi se utilizează o varietate de abordări de tratament.

TRATAMENTE:

Tratamentul ochilor uscaţi presupune un consult de specialitate, în prealabil. Pentru cazurile uşoare de ochi uscaţi cauzate de utilizarea calculatorului, telefon, lectură, şcoală etc, cel mai bun tratament pentru ochiul uscat poate fi pur şi simplu utilizarea frecventă a lacrimilor artificiale sau a altor picături de ochi lubrifiante.

De asemenea, mai funcţionează compresele calde puse pe ochi, masajul delicat pentru a stimula glandele lacrimale sau pur şi simplu clătirea cu apă.

Atunci când problema este mai gravă, în loc de lacrimi artificiale oftalmologul poate prescrie şi alte picături sau medicamente care reduc inflamaţia asociată cu sindromul de ochi uscaţi şi ajută organismul să producă lacrimi naturale pentru a vă menţine ochii umezi, confortabili şi sănătoşi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite