Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion lei

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion lei

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei

Poliţiştii din Argeş au efectuat, joi, un număr de 28 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 1 milion lei, informează un comunicat al Poliţiei Române.

 
"La data de 18 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 28 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Neamţ, Iaşi, Dâmboviţa, Mehedinţi şi din Bucureşti. La activităţi participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Vâlcea, Gorj, Neamţ, Dâmboviţa, Mehedinţi şi Iaşi", precizează sursa citată.
 
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
 
"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2014 - august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeţul Argeş, ar fi evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de mărfuri de la societăţi comerciale de tip fantomă", menţionează Poliţia Română.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei.
 
Un număr de şaisprezece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri. 
citeste totul despre: