Ministerul Apărării ar putea reabilita Casa Armatei din Târgovişte

Ministerul Apărării ar putea reabilita Casa Armatei din Târgovişte

Dacă va fi preluată de Consiliul Judeţean, clădirea va fi reabilitată în întregime ea va primi şi o destinaţie culturală

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a reluat demersurile pentru a prelua Casa Armatei din Târgovişte, pentru a reabilita clădirea. Într-o conferinţă de presă, ministrul MApN, Adrian Ţuţuianu, a spus că va analiza subiectul, după ce chiar el a cerut clădirea de la MApn, pe vremea când era şef al CJ Dâmboviţa. El a mai spus că banii pentru reabilitare ar putea veni de la instituţia pe care o conduce acum.

”Am revenit cu solicitări la MapN pentru Casa Armatei, pentru că ne-am propus pentru acea locaţie să facem solicitări la Compania Naţională de Investiţii în vederea reabilitării, dacă vom avea proprietatea asupra acestui obiectiv. Am reluat demersurile către actuala conducere a ministerului, pentru că iniţial am făcut demersuri, ni s-a răspuns evaziv, că mai analizează. Municipiul Târgovişte are nevoie de o sală de spectacole, noi spunem că e păcat de acea clădire pentru a nu beneficia de reabilitare”, a declarat Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa.
 
Astfel de demersuri au fost făcute şi de către actualul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, când deţinea funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.
 
La Casa Armatei din Târgovişte îşi desfăşoară activitatea Cercul Militar, Asociaţia veteranilor de război, Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi Asociaţia ”Cultul Eroilor”. 
 
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a subliniat că aceste instituţii îşi pot desfăşura activitatea la Casa Armatei şi după preluarea clădirii de către autorităţile judeţene.
 
Imobilul, construit în urmă cu 100 de ani, este într-o stare avansată de degradare.
 
Dacă va fi preluată de Consiliul Judeţean, clădirea va fi reabilitată în întregime ea va primi şi o destinaţie culturală.
 
Aceasta va găzdui Filarmonica din Târgovişte, dar în acelaşi timp se va ţine cont şi de nevoile structurilor de apărare şi în nici un caz asociaţiile care funcţionează deja în incinta „Casei Armatei” nu vor fi aruncate în drum. 
 
citeste totul despre: