Manelistul Dan Ciotoi suferă o boală necruţătoare. Aşteaptă să fie operat
0Solistul dâmboviţean a descoperit, recent, că are o tumoare la glanda parotidă şi aşteaptă să fie operat. Dan Ciotoi a dezvăluit de curând că a descoperit tumoarea după ce şi-a făcut un selfie, observând problema sub lobul urechii.
Solistul trupei Generic urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale delicate, în prima decadă a lunii ianuarie 2018, când va află dacă formaţiunea tumorală este malignă sau benignă şi va ştii clar cât de gravă este diagnosticul sau.
“Nu sunt aşa speriat, nu-mi fac probleme. Starea mea psihică este foarte bună pentru că am fost încurajat de medici. Operaţia va avea loc pe 9 ianuarie, la Spitalul Universitar Municipal. Medicii spun că este o formaţiune tumorală, dar de natură benignă. E bine conturată şi se mişcă şi asta este un lucru bun, o speranţă. Pe 8 ianuarie merg la RMN şi pe 9 ianuarie e programată operaţia. Doctorii mi-au spus că se face de la fumat, iar eu am fumat mult timp câte două pachete pe zi. Când am descoperit umflătura, în urmă cu un an, acesta avea 1 centimetru. Apoi, în timp, ea a crescut până la 3 centimetri şi m-am speriat”, a declarat Dan Ciotoi pentru WOWbiz.ro.
Dan Ciotoi a fost implicat în luna august a acestui an, într-un accident rutier produs pe Drumul Comunal 16, când venea dinspre Moldova şi se îndrepta spre Litoral.
Ciotoi ar fi încercat să evite gropile din carosabil, dar nu a mai putut stăpâni volanul şi s-a răsturnat într-un şanţ. Ciotoi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă, se pare, starea sa nu este una gravă.
În maşină se mai afla o persoană, care nu a suferit leziuni. Solistul este din judeţul Dâmboviţa şi are 61 de ani.
Formaţia Generic a fost înfiinţată în 1987. Generic este unul dintre cele mai de succes grupuri de manele din România anilor 1980, alături de Azur şi Odeon. Două dintre cele mai importante şlagăre ale grupului se numesc „S-a rupt lanţul de iubire” şi „Banii n-aduc fericirea” (1990?).
Generic a debutat ca formaţie de restaurant şi a avut un rol important în conturarea genului mai târziu numit manele. Repertoriul iniţial a cuprins preluări după muzica pop grecească, cărora li s-au adăugat noi seturi de versuri; ulterior au apărut şi compoziţii proprii. Formaţia a înregistrat primul album în 1987, pe casetă audio, dat fiind că imprimarea la casa de discuri Electrecord era interzisă interpreţilor de gen. Acest prim album, numit Rază de soare, s-a vândut în 700 de mii de exemplare.
Popularitatea grupului a scăzut după 1990, iar în jurul anului 2000 acesta a fost dizolvat. În anul 2009, s-a produs revenirea Genericului, prin pregătirea unui nou material discografic şi organizarea unui număr de concerte.