VIDEO Tabără de creaţie, la Târgovişte. Copiii învaţă cum se fabrică vasele din lut, cum se modelează fierul sau cum se croşetează o ie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra a început luni şi se va încheia mâine, iar cei mici “lucrează” de la ora 9.00 şi până la ora 12.30, cu o pauză de masă de 15 minute
Tabăra a început luni şi se va încheia mâine, iar cei mici “lucrează” de la ora 9.00 şi până la ora 12.30, cu o pauză de masă de 15 minute

Dacă e vacanţă, atunci copiii din Dâmboviţa sunt invitaţi la tabăra de creaţie – O vară de poveste – locul în care cei mici, începând de la 3 ani, învaţă cum se coase o ie, cum se fabrică vasele din pământ, cum se modelează fierul sau cum se pictează pe sticlă.


Tabăra este organizată de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi se află la a treia ediţie. 
 

Anul acesta am schimbat puţin conceptul. Au apărut ateliere noi. Le-am păstrat pe cele tradiţionale: pictatul icoanelor, olăritul şi împletiturile din pănuş, dar au apărut ia românească, pictura naivă şi podoabe tradiţionale. În fiecare zi avem câte ceva deosebit. Azi (nr. marţi) am avut <piti click în satul bunicilor>, un soft educaţional în care i-am angrenat pe copiii de trei ani, cu ajutorul calculatorului, în lumea satului tradiţional”, ne-a spus dr. Adriana Cuciureanu, cercetător ştiinţific la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Tabăra a început luni şi se va încheia mâine, iar cei mici “lucrează” de la ora 9.00 şi până la ora 12.30, cu o pauză de masă de 15 minute. 


Suntem cei mai nebuni oameni de cultură care facem chestia asta, pentru că am scăzut media de vârstă la 3 ani. Evident, pentru ei, intervalul nu poate fi respectat. Îi aducem pe copii atât din mediul urban, dar şi din cel rural să urmeze nişte ateliere, pentru că părinţii nu le pot asigura celor mici aceste facilităţi acasă, indiferent de bani sau de timp. Să realizezi o icoană pe sticlă, să înveţi o anumită tehnică, nu se mai întâmplă nicăieri în şcoală. E o apropiere de tradiţie într-o formă actualizată pentru timpurile lor”, a mai spus Adriana Cuciureanu.  

Taxa de participare a fost de 30 de lei pentru  fiecare copil în parte şi va încheia pe 11 iulie, cu o excursie la Muzeul Ţăranului şi Muzeul Satului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite