FOTO Desenele lui 3D îţi pun mintea la încercare. Ce a realizat un student la Contabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Cu ochiul liber mie nu mi se părea să fie 3D, dar după ce am luat telefonul să-i fac o poză, am observat imediat diferenţă şi era 3D"
"Cu ochiul liber mie nu mi se părea să fie 3D, dar după ce am luat telefonul să-i fac o poză, am observat imediat diferenţă şi era 3D"

În şcoală ura orele de desen, însă, acum, a devenit cunoscut pe Facebook pentru arta 3D pe care o promovează. Lucrează cu ustensile rudimentare şi acuarele, dar lucrările care ies din mâna sa sunt cu adevărat impresionante. Alexandru Radu Chiriţă este student în anul doi la Fianţe Bănci şi Contabilitate în Bucureşti.

"Aşa am ales să vorbesc despre mine", spune tânărul de 20 de ani, oridinar din Băile Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.

De unde s-a născut pasiunea pentru desenul 3D: “nu mă mai satur”

“În primul rând pot să spun că-mi place foarte mult ceea ce fac. Pasiunea despre desen o aveam de mic copil, dar nu îl dezvoltăm pentru că mie nu-mi plăcea să fac portrete sau peisaje, aşa că la 18 ani am descoperit această artăƒ3D de care nu mă mai satur. Totul a început într-o zi din februarie când mă plictiseam enorm şi nu aveam ce face, aşa că m-am decis să desenez ceva de pe internet”, îşi aduce aminte dâmboviţeanul. 

Desene 3d Chirita Alexandru

“Cu ochiul liber mie nu mi se părea să fie 3D”

După puţin timp am dat fără să vreau peste un chilian, Fredo. Eram uimit de ce văd acolo, toate desenele lui 3D erau de excepţie. Aşa că am început să desenez şi eu ceva de la el să văd dacă îmi iese ceva. Desenul era terminat. Cu ochiul liber mie nu mi se părea să fie 3D, dar după ce am luat telefonul să-i fac o poză, am observat imediat diferenţă şi era 3D. Pe mine mă bucură faptul că am înţeles ideea din punct de vedere perspectiv, iar de atunci am început şi nu m-am mai oprit până în prezent”, ne-a spus Alexandru Radu Chiriţă.

Desene 3d Chirita Alexandru

Pictorul 3D se bazează foarte mult pe creion şi acuarele. “Mă gândesc să iasă bine, nu prea vreau să fac greşeli când încep să desenez şi nici prea mult timp nu vreau să pierd, dar ideea e să le placă şi celorlalţi şi la asta mă strădui destul de mult. În afară de creioane, gumă, ascuţitoare, mai folosesc şi acoarele, pentru a da culoare desenului”.

Unde puteţi vedea toate creaţiile sale

“Am început cu artă 3D, desene 3D, am mai găsit şi altă tehnică de la un artist tot în artele desenului, Ben Heine. Arta se numeşte cameră contra creion. Este o tehnică inventată de el. Este foarte simplă şi interesantă, dar doar trebuie să ai o perspectivă bună şi un desen destul de detaliat şi restul vine de la sine. Vară asta am continuat cu câteva desene artistice sau portrete artistice şi cam atât am ales să desenez. Toate aceastea le puteţi vedea pe facebook-ul meu în albumul  <creaţii proprii>”.

Pagina de Facebook a lui Alexandru.

Priveşte spre viitor

Din planurile sale de viitor Alexandru nu exclude absolut deloc desenul, însă vrea să termine facultatea şi să-şi găsească un loc de muncă apoi mai vedem. 

Cu desenul rămâne o pasiune. În timpul liber desenez şi asta îmi place, dar nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă viitorul”, crede Alexandru.

Desene 3d Chirita Alexandru

Pe lângă desen, Alexandru iubeşte şi mişcarea. Nu scapă nicio ocazie de a da o tură cu bicicleta. “Am ajuns aici pentru că îmi doream. Majoritatea familiei mele, mătuşele, unchii mei au făcut această facultate şi aşa m-au atras şi pe mine cifrele. Bineînţeles, mai practic şi alte lucruri în afară de matematică sau statistică, cum ar fi sportul, tenisul, fotbalul, mersul cu bicicleta pe drumuri lungi şi nu în ultimul rând desenul, arta 3D pe care am descoperit-o la vârstă de 18 an”, adaudă tânărul.

Portret:

Nume: Chiriţă Radu Alexandru

Studii: Scoala nr 1 Mihai Viteazul Pucioasa, Liceu Tehnologic Pucioasa, Facultatea de Finante Banci si Contabilitate – Universitatea Crestina „ Dimitrie Cantemir” 

Familie: Chiriţă Maria şi Chirita Constantin, sora Chiriă Ioana, studentă la ASE

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite