Fostul deputat Florin Popescu, eliberat condiţionat. DNA a contestat decizia
0Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru că a cerut, în campania electorală din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a împărţit alegătorilor. Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Ploieşti privind liberarea lui Florin Popescu.
În martie 2016, fostul deputat Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru că, în campania electorală din 2012, a cerut şi a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a împărţit alegătorilor din colegiul său, aminteşte News.ro.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Florin Popescu, în 27 iunie 2014, acuzându-l că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.
Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent, ulterior demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Florin Popescu la doi ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Anchetatorii au arătat, în rechizitoriu, că în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunţătorului că se apropie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 de euro. Denunţătorul, susţine DNA, i-ar fi răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.
Într-un alt dosar, în 29 octombrie, instanţa supremă a dispus achitarea lui Florin Popescu pentru conflict de interese şi fals în declaraţiile de avere. Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe fostul deputat că, în perioada în care a fost preşedintele CJ Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar.
Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. Acesta fusese deputat şi în mandatul 2004-2008.
La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui.