Percheziţii făcute de DNA la Casa Judeţeană de Pensii Suceava. Directoarea instituţiei este acuzată de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia Maria Chitul, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, este acuzată că a primit mită pentru a păstra o persoană în funcţia pe care o deţinea în cadrul instituţiei conduse de aceasta.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2016-2017.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost făcute percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Suceava, din care una este sediul Casei Judeţene de Pensii, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii anticorupţie suceveni au dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspecta Camelia Maria Chitul, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

În perioada 16 – 17 mai 2016 şi respectiv la data de 27 octombrie 2016, în calitate de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Maria Chitul a pretins şi primit de la martorul ABM, câte 2.000 de lei, în schimbul cărora i-a promis că îl va menţine în funcţia de conducere deţinută la nivelul aceleiaşi instituţii, având influenţă printre funcţionarii de la conducerea Casei Naţionale de Pensii.

Camelia Chitul. FOTO Dănuţ Zuzeac

                       Camelia Chitul, directoarea CJP Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

În perioadele 24 octombrie 2016 – 9 noiembrie 2016 şi respectiv, perioada 3 – 10 ianuarie 2017, l-a determinat pe martorul ABM ca în virtutea calităţii de preşedinte al comisiei de concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de execuţie în cadrul CJP Suceava,  să întocmească şi să-i remită întrebările şi răspunsurile pentru două concursuri din 9 noiembrie 2016 şi respectiv 18 ianuarie 2017, pe care la rândul ei, le-a transmis mai departe candidatului agreat CP, înaintea examinărilor, în scopul ca acesta să fie declarat admis şi să ocupe funcţia vacantă, prin fraudarea concursurilor.

Suspectei i s-a adus la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile procesuale, garantându-i-se dreptul la apărare.

Alte ştiri pe această temă:

Percheziţii de amploare în Arad şi alte trei judeţe la o grupare care se ocupă cu traficul de droguri de mare risc

Minori implicaţi într-o megareţea de traficanţi de droguri. Din grupare fac parte 60 de persoane

UPDATE Cei 11 poliţişti de la Rutieră suspectaţi de luare de mită şi abuz în serviciu au fost duşi cu mandat la audieri

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite